“Το να είναι ανοιχτά τα σύνορα είναι φυσικά πολύ καλό. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε όφελος από την διέλευση των Βουλγάρων, έστω και για μια βόλτα που ερχόταν ήταν καλό. Φέτος  τα πράγματα είναι δύσκολα έτσι κι αλλιώς», δηλώνει ο Γιάννης Παπαναστασίου, εργαζόμενος στο ξενοδοχείο της οικογένειάς του, ένα από τα λίγα που διαθέτει η Κομοτηνή και που φέτος το καλοκαίρι θα δοκιμάσει κι αυτό, όπως και τα υπόλοιπα, τις αντοχές του.

«Το να αρρωστήσει η περιοχή της Κομοτηνής, όμως, για να βγάλουμε χρήματα είναι κάτι που δεν το θέλει κανείς. Από ό,τι φαίνεται οι γείτονες μας έχουν κρούσματα που αυξάνονται καθημερινά και γρήγορα», προσθέτει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, μην κρύβοντας έτσι την αγωνία του, αλλά και το αληθινό του ενδιαφέρον για τους κατοίκους της περιοχής.

Συνομιλώντας με τους συναδέλφους του διαπιστώνει, όπως λέει, ότι επικρατεί φόβος για τον κορονοϊό. «Έχουν φοβηθεί οι Βούλγαροι. Ένας από το Κίρτζαλι δεν θέλει να πάει μέχρι τον Προμαχώνα για να γυρίσει μετά στην περιοχή μας, άρα οι άνθρωποι το αναβάλουν όχι για τον Αύγουστο, αλλά για του χρόνου», σημειώνει ο κ. Παπαναστασίου και προσθέτει ότι «φέτος δεν είχαμε μεγάλες απαιτήσεις. Είναι ένα καλοκαίρι συντήρησης με το φόβο μην δούμε τίποτα χειρότερο το φθινόπωρο.Είναι εποχή συντήρησης.»

Σύμφωνα με τον νεαρό ξενοδόχο η Κομοτηνή έμεινε χωρίς φοιτητές, καθώς οι εξετάσεις γίνονται με τη χρήση ψηφιακών μέσων, χωρίς τουριστική κίνηση και χωρίς τους βαλκάνιους γείτονες. Έτσι, σίγουρα δεν έχει να περιμένει πολλά από το υπόλοιπο του καλοκαιριού. «Θα συμβεί ό,τι συμβαίνει τόσα χρόνια που δεν λειτουργούσε ο Κάθετος Άξονας, δηλαδή πελάτες μας θα είναι αντιπρόσωποι, δικαστικοί και ως εκεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Οικογενειακό το κλίμα. Πού και πού έρχεται και κάποιος να δει τους Κομοτηναίους συγγενείς του και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία για διακοπές στην Κομοτηνή. Δεν κάνουμε όνειρα για ατέλειωτες ορδές τουριστών» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεν παραλείπει να καταθέσει την πρόταση του για το καλοκαίρι σημειώνοντας πως θα πρέπει να βοηθηθεί το Φανάρι δέκα φορές περισσότερο από ό,τι συνήθως. «Να γίνουν τα πάντα για το Φανάρι το καλοκαίρι γιατί η Κομοτηνή είναι πόλη που δεν έχει θάλασσα. Μπορεί να βοηθήσει όλη την περιοχή το Φανάρι. Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο. Ειδικά το καλοκαίρι που βλέπεις σε όλη την Ελλάδα να γίνεται χαμός κι εμείς απλά να κοιτάμε.» καταλήγει ο κ. Παπαναστασίου γνωρίζοντας καλά, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του ότι το φετινό καλοκαίρι απαιτεί προσοχή.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: