Την ανάγκη να βρεθεί λύση ώστε οι 13 οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών που είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ να επιστρέψουν σπίτι τους επεσήμανε ο κος Γιώργος Αναγνωστάκης, μέλος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και επι 22 συναπτά χρόνια πρόεδρος της μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως είπε η «ομηρία» αυτών των συναδέλφων του συνεχίζεται για δέκατη συνεχή ημέρα με αποτέλεσμα να βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία λόγω του ότι οι τουρκικές αρχές δεν τους επιτρέπουν την είσοδο λόγω κορωνοϊου…

Ο κος Αναγνωστάκης, πηγή: ίντερνετ

Έλεγχοι στις 200 τουρκικές νταλίκες που περνούν στην Ελλάδα καθημερινά για να «συνετιστεί» η Τουρκία
Μάλιστα ο κος Αναγνωστάκης προέτρεψε τις Ελληνικές Αρχές να μην διστάσουν να χρησιμοποιήσουν και τη μέθοδο των «αντιποίνων» για να συνετίσουν τους Τούρκους υπεύθυνους. Σύμφωνα με τον έμπειρο οδηγό καθημερινά από το Τελωνείο των Κήπων διέρχονται 200 τουρκικές νταλίκες , η πλειοψηφία των οποίων μεταφέρει, μέσω Ηγουμενίτσας, ευπαθή προϊόντα στις αγορές της Γερμανίας. «Οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι συνεχείς και η επιβολή χρηματικών προστίμων επίσης σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση» ανέφερε ο κος Αναγνωστάκης.

«Οι περισσότεροι φίλοι μου, λόγω των δρομολογίων που έχω κάνει με το τουριστικό λεωφορείο, είναι μουσουλμάνοι, δεν έχω τίποτα μαζί τους, όμως επειδή ο κος Ερντογάν το έχει παρακάνει» δήλωσε ο κος Αναγνωστάκης στεκούμενος αλληλέγγυος στους συναδέλφους του « θα πρέπει να σκεφτούμε ότι όλα τα εμπορεύματα της Τουρκίας μεταφέρονται από την Εγνατία, έχουμε την δυνατότητα να τους το υπενθυμίσουμε. Δεν τηρούν τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης και τις υποχρεώσεις που έχουν. Αλλάζουν ταχογράφους, οδηγούν άυπνοι, μετακινούνται με φθαρμένα ελαστικά, όλα αυτά θα πρέπει με ελέγχους να τους τα «υπενθυμίσουμε». »
«Όποιος έχει μυαλό στο κεφάλι του δεν μπορεί να συμμετέχει σε εκδρομές στην Τουρκία»
Κατακόρυφη πτώση σημειώνεται στις εκδρομές που διοργανώνονται με προορισμό την Τουρκία τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. «Όποιος είναι Έλληνας κι έχει μυαλό στο κεφάλι του δεν μπορεί να συμμετέχει σε εκδρομές στην Τουρκία και να χορεύει καρσιλαμά.» σχολιάζει ο κος Αναγνωστάκης και προσθέτει «Όλες αυτές τις μέρες η Τουρκία προσπαθεί να μας μεταφέρει όχι πρόσφυγες από τη Συρία, οικογένειες με παιδιά, αλλά Αφγανούς και Πακιστανούς οι οποίοι λένε ότι με τον τσαμπουκά τους θα μπουν στην Ελλάδα. Για να κάνουν τι; Για να πουλάνε ναρκωτικά στα παιδιά μας ; » και στην παρατήρησή μας ότι οι γενικεύσεις αδικούν το σύνολο των μεταναστών που «εργαλειοποιεί» ο Ερντογάν για να κρύψει τα εσωτερικά του προβλήματα ο κος Αναγνωστάκης σπεύδει να συγχαρεί τους Τοποτηρητές Μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής για την στάση που κράτησαν. «Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες, είναι αδέρφια μας κι αυτό θα πρέπει να το μάθει όλη η Ελλάδα» ανέφερε ο κος Αναγνωστάκης.

«Η Θράκη είναι ώρα γίνει τουριστικός προορισμός όλων των Ελλήνων»
Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Θράκη είναι ώρα γίνει τουριστικός προορισμός όλων των Ελλήνων και όχι πέρασμα κάποιων διερχομένων τουριστών . «Πρότεινα,μιλώντας στην Ομοσπονδία, να καταθέσουμε την πρότασή μας στον αρμόδιο Υπουργό ώστε να καταργηθούν τα διόδια για τα τουριστικά λεωφορεία που έχουν εκδρομείς με προορισμό τη Θράκη» αποκάλυψε εξηγώντας πως μπορεί να απολέσει το κράτος 300.000 ευρώ όλο το χρόνο από τη μη καταβολή των διοδίων, αλλά θα κερδίσει εκατομμύρια από την κίνηση που θα σημειωθεί στη Θράκη. «Το 80% του Ελληνικού Λαού δεν ξέρει που είναι το Ορμένιο , πολλοί επίσης δεν ξέρουν που είναι η Κομοτηνή. Έτσι, με τις επισκέψεις στη Θράκη, θα δουλέψουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής και θα δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.»
Φώτο:Έβρος  ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: