Γραφείο Ανεργίας και Απασχόλησης θα λειτουργήσει, κατά πάσα πιθανότητα με την έναρξη των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, στο Δήμο Ιάσμου.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της λειτουργίας του γραφείου, θα γίνει αρχικώς μια καταγραφή των αιτούντων εργασία, αλλά και των προσόντων τους, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και ένα πίνακας με θέσεις εργασίας και ζήτηση εργατικού δυναμικού, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο!
«Ο Δήμος Ιάσμου είναι ο μοναδικός στη Ροδόπη, που ξεκινάει την λειτουργία του ένα τέτοιο γραφείο και ίσως και σε κάποιους άλλους Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Το κάνουμε για να βοηθήσουμε τους δημότες μας που αναζητούν εργασία και να τους φέρουμε σε επαφή με εταιρείες και επιχειρήσεις που αναζητούν εργατικό ανθρώπινο δυναμικό», υπογράμμισε ο κ. Οντέρ.
Κατά τα άλλα ξεκίνησε με μέτρα ασφαλείας και αποστάσεις ασφαλείας, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στον Ίασμο και το Σώστη.
Απολυμάνσεις γίνονται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμοι Ιάσμου και φυσικά στα σχολεία που σε λίγο θα υποδεχθούν ξανά τους μαθητές.
Κάλεσε το αγοραστικό κοινό να υποστηρίξει τους ντόπιους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις, αυτό και για την Κομοτηνή.  Δεσμεύθηκε για απαλλαγή των δημοτικών τελών προς τους παραγωγούς, για τον περιορισμό της ζημιάς που υπέστησαν.
Σε ότι αφορά το Φεστιβάλ Κερασιού το οποίο ήταν προγραμματισμένο στις 5-6-7 Ιουνίου, για φέτος ακυρώνεται, καθώς είναι πολύ κοντά χρονικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ισχύουν για την μη διασπορά του κορονοϊού.
Προφανώς, σύμφωνα πάντα με τον κ. Οντέρ, προς ακύρωση οδεύει και το πρώτο Φεστιβάλ Φιλίας που θα γινόταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, με προσκεκλημένους από την γείτονα Τουρκία, λόγω ακριβώς του συνωστισμού, αλλά και το ότι δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει η πανδημία στην Τουρκία.
«Πρωτεύει η Δημόσια Υγεία και η εξάλειψη κάθε κινδύνου αυτής και των συνανθρώπων μας. Θα εξετάσουμε τότε το θέμα και ανάλογα θα πράξουμε», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Οντέρ.
Σχετικά με την επισήμανση για τον καθαρισμό χόρτων και την βελτίωση των εγκαταστάσεων των γηπέδων και ιδιαιτέρως του Πολυάνθου, επεσήμανε πως προτεραιότητα είχε δοθεί στην καθαριότητα λόγω προστασίας της Δημόσιας Υγείας. «Τώρα θα τα δούμε και αυτά τα θέματα» υπογράμμισε .
Τέλος για το παλιό και εγκαταλελειμμένο Δημοτικό Σχολείο Πολυάνθου, που μέρα με τη μέρα γκρεμίζεται και κανείς Δήμαρχος μέχρι τώρα, δεν μπόρεσε να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα για να το αξιοποιήσει, ακόμα και ως κτίριο του Δήμου για στέγαση κάποιων υπηρεσιών, κ. Οντέρ, το άκουσε με προσοχή. Δεν υποσχέθηκε, ωστόσο, το κράτησε στο μυαλό του και ευχόμαστε να μας επιφυλάξει έκπληξη για το επόμενο της θητείας του!

Μοιράσου το άρθρο: