«Η Δ.Α. Ροδόπης πρόκειται να ενισχυθεί με μόλις έναν (1) αστυνομικό, καθώς ήδη (9) έχουν αποχωρήσει με μετάθεση από την Δ.Α. Ροδόπης!» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και σημειώνεται ότι: «Μας παίρνουν κι αυτούς που είχαμε!!! Και σε όσους σπεύδουν να αντιπαραθέσουν την ενίσχυση μας με αποσπασμένο προσωπικό, τους απαντάμε ότι αυτό είναι ημίμετρο και δεν διασφαλίζει τη μόνιμη παραμονή τους στην Δ.Α. Ροδόπης. Αντιθέτως… τους κρατά στην αβεβαιότητα και «όμηρους των διαθέσεων» όσων παίρνουν τις αποφάσεις.»

Στην ίδια ανακοίνωση αναφορά γίνεται στον καθημερινό αγώνα επί έξι και πλέον μήνες, για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, αγώνας που όπως σημειώνεται δίνεται «χωρίς πρωτόκολλα προστασίας, χωρίς το απαραίτητο υγειονομικό υλικό».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τους 4 μόνο Αστυφύλακες και του ενός Βαθμοφόρου, που ενισχύουν με έκτακτες μεταθέσεις την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, ενίσχυση που όπως τονίζεται δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τα κενά που δημιουργήθηκαν το τρέχον έτος.

«Κύριε Υπουργέ… δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζετε το βάρος που σηκώνει η Ροδόπη στο μεταναστευτικό, ανακόπτοντας επιτυχώς σημαντικό αριθμό από τις μεταναστευτικές ροές που έχουν σκοπό να προωθηθούν στην ενδοχώρα.» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση και σημειώνεται ότι: «Το μεταναστευτικό δεν σταματά στον Έβρο και τα νησιά αλλά αγγίζει επιχειρησιακά την Ροδόπη, επηρεάζοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της!»

Μοιράσου το άρθρο: