Η Ευρυδίκη Κομνηνού είναι ιδιοκτήτρια Κομμωτηρίου. Ήδη, η τέταρτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των κομμωτηρίων από την καραντίνα και μετά ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα δυσάρεστο . «Τηρούμε τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής » λέει και σημειώνει «Κάνουμε την απολύμανση που πρέπει και στα εργαλεία που χρησιμοποιούμε και στις θέσεις. Ο κόσμος όλος είναι συνεργάσιμος και δέχεται τα καινούργια μέτρα και το διευρυμένο ωράριο που έχουμε. Η κίνηση μέχρι τώρα ήταν καλή.»

Όσον αφορά στις αντιδράσεις και στην συμπεριφορά του κοινού; Ο κόσμος, όπως τονίζει  η έμπειρη κομμώτρια, δεν φοβάται. «Φοβούνται λίγοι, οι ευπαθείς ομάδες και με το δίκαιο τους. Αυτούς τους πελάτες τους δεχόμαστε στο κομμωτήριο είτε πολύ νωρίς, είτε πολύ αργά για να είναι μόνοι, τους εξυπηρετούμε σε ιδιαίτερες ώρες για να τους προστατέψουμε.»

Η κα Ευρυδίκη Κομνηνού, κομμώτρια

Όπως εξηγεί η κα Κομνηνού τις πρώτες δύο βδομάδες ζητούσαν από τους πελάτες να φορούν κι εκείνοι μάσκα. «Μάλιστα», σημειώνει, «τότε γκρίνιαζα ν λιγάκι, τώρα που δεν φορούν μάσκα είναι όλοι ευτυχισμένοι.» Γυρίζοντας το χρόνο λίγο πίσω στέκεται στις ημέρες του lockdown, τις ημέρες εκείνες, όπως λέει, «που ήμασταν μακριά από τα καθήκοντά μας, ήταν δύσκολο για μας, ήταν μέρες αβεβαιότητας, δεν ξέρουμε και πόσες μέρες θα ήμαστε κλειστά και το προσωπικό έχει το ίδιο άγχος. Όταν δεν ξέρεις για πόσες μέρες θα είσαι εκτός και πότε ξανά θα δουλέψεις, αποκτά ο καθένας τα δικά του άγχη γιατί όλοι έχουν ανάγκες.»

Μέρα τη μέρα αυτή η περίοδος μοιάζει όλο και πιο μακρινή. «Παρόλο αυτά επανήλθαμε όλοι σαν ομάδα, είμαστε όλοι μια πολύ καλή ομάδα κι ενωμένοι. Μάλιστα όλο αυτόν τον καιρό που ήμασταν κλειστά, πάλι διατηρήσαμε την επαφή και τώρα ο καθένας με τον τρόπο του στηρίζει την επιχείρησή μας.»
Όσον αφορά στα φαινόμενα κομμωτών να προσφέρουν παράνομα τις υπηρεσίες τους κι από την μικρή κοινωνία της Κομοτηνής δεν έλειψαν. «Υπήρξαν πάρα πολλά τέτοια περιστατικά με υπηρεσίες κομμωτηρίου κατ΄οίκον και ειδικά υπήρξαν μαγαζιά που ήταν ανοικτά και το ξέρουμε. Οι περισσότεροι που λειτουργούν σε ορόφους τους βολεύει πάρα πολύ να δουλεύουν μέσα με πόρτες κλειστές χωρίς να φαίνονται. Και φυσικά δεν στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια που κάναμε όλοι και αυτή τους η στάση δεν φάνηκε.» δηλώνει η κα Κομνηνού μην κρύβοντας την πίκρα της.

Τέλος, καλεί όλους, πελάτες και εργαζόμενοι, να είναι προσεκτικοί. «Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ο κορονοϊός. Να μάθουμε όλοι να ζούμε με τις καινούργιες ευθύνες ο ένας για τον άλλον» δηλώνει και σημειώνει με νόημα: « Όπως όλοι φοβούνται για τον εαυτό τους κι εμείς φοβούμαστε για τους δικούς μας και τις οικογένειές μας.Να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε την τοπική αγορά.»
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: