Την εκτίμηση ότι δεν έχει ανοίξει το 100% της εστίασης , αλλά μόνο το 70%, με το 30%, που δεν έχει δικαίωμα χρήσης εξωτερικών χώρων, να συνεχίζει να παραμένει κλειστό έκανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Γιάννης Κιλτσίκης, επαγγελματίας στο χώρο της αναψυχής ο ίδιος, ιδιοκτήτης cafe και παράλληλα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Ροδόπης.

« Με ορίζοντα γύρω στις 15 Ιουνίου περιμένω να δω αν θα αλλάξει κάτι σ’ αυτό το 30%.» σημείωσε χαρακτηρίζοντας «νωθρό» το ξεκίνημα που έγινε. « Από την μια η φοβία του κόσμου. Από την άλλη ο καιρός που δεν ήταν καλός σύμμαχος. Ωστόσο, το άνοιγμα έγινε μετά από 2,5 μήνες.» δήλωσε ο κος Κιλτσίκης.

Ο κος Γιάννης Κιλτσίκης, επαγγελματίας στο χώρο της αναψυχής ο ίδιος, ιδιοκτήτης cafe και παράλληλα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Ροδόπης.

Σχολιάζοντας τη στάση της Κυβέρνησης σημείωσε ότι «δεν έχουν τηρηθεί τα αυτονόητα» εξηγώντας «Όταν λέω αυτονόητα, η βοήθεια η οποία υπήρξε προς όλες αυτές τις επιχειρήσεις ήταν μηδενική. Ευελπιστώ ότι στην πορεία θα αλλάξουν τα πράγματα αν και το βλέπω λίγο δύσκολο και χλωμό.» Όπως τόνισε «προχθές άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης και προχθές βγήκε το ΦΕΚ, όσον αφορά στην επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και δημοτικό συμβούλιο. Η γραφειοκρατία και η κωλυσιεργία είναι χρόνιο πρόβλημα γενικότερα των επιχειρήσεων, θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι σε τέτοιου είδους θέματα. Έπρεπε να τα έχουμε λύσει και να προχωράμε μπροστά. Όμως και τα μέτρα δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση» για να αναφέρει το παράδειγμα του Φ.Π.Α. Όπως είπε ο κος Κιλτσίκης σημειώθηκε μια μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13% στον cafe και στα αναψυκτικά. «Το φαγητό το οποίο ήταν στο 13% παρέμεινε στο 13% κι αυτό με καταληκτική ημερομηνία στις 31 Οκτωβρίου. Αν μη τι άλλο η Κομοτηνή δεν είναι ούτε Σαντορίνη ούτε Μύκονος ξεκινάει να δουλεύει τον Οκτώβριο , όταν έρχεται η μεγάλη μάζα των φοιτητών.»
Όπως με προβληματισμό τόνισε ο έμπειρος Κομοτηναίος επαγγελματίας δυστυχώς οι επαγγελματίες καλούνται για μια ακόμη φορά να κινηθούν σε αχαρτογράφητα νερά για να καταλήξει λέγοντας «δυστυχώς όλες οι πληρωμές των υποχρεώσεων που έχουν ανασταλεί μας περιμένουν, θα έρθει η ώρα για να πληρωθεί ο λογαριασμός και σίγουρα τότε δεν θα βγαίνει.»
Φώτο:Γιάννης Κιλτσίκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία :Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: