Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η μεγαλειώδης παρέλαση της μαθητειώσας νεολαίας, του στρατού, της σχολής αστυνομίας και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής υπενθυμίζοντας στη νεότερη γενιά τον αγώνα των ελλήνων για ανεξαρτησία.

Λιγο πριν την κατάθεση στεφάνων ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ Παντελεήμων τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Μητροπολίτη Κωνστάντιου ο οποίος βοήθησε στον αγώνα του 1821 και καταγόταν από την περιοχή της Ροδόπης.

Την παρέλαση παρακολούθησε η πολιτική στρατιωτική αστυνομική ηγεσία του τόπου ενω την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ Μεταναστευτικής Πολιτικής Κώστας Παπαδημητρίου.

Αμέσως μετά την παρέλασε μεταξύ άλλων ο κ Παπαδημητρίου προέβη σε δηλώσεις “Οι προγονοί μας το 1821 έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον επαναστατώντας ενάντια σ ένα δυνάστη που δεν του αναγνώριζε ούτε την ελευθερία ούτε τ ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα εμείς έχουμε το κράτος που αυτοί θεμελίωσαν. Αισίως έχουμε ελευθερία και προστατεύονται τα δικαιώματά μας, ωστόσο σχεδόν 200 χρόνια μετά έχουμε πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Κι αυτά που μπορούμε να κάνουμε και που σήμερα συνιστούν πατριωτικό καθήκον. Αναφέρονται τόσο στο δικαιοκρατικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το κράτος μας. (Μπορούμε να το βελτιώσουμε) όσο και στη δυναμική οικονομική ανάπτυξη, στην πολιτιστική ανάπτυξη και προπάντων στη δίκαιη κατανομή του παραγώμενου πλούτου.

Σ αυτά νομίζω μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες και να ικανοποιούνται απ το κράτος που έχουν και να είναι περήφανοι γι αυτό.”

Ερωτηθής ο κ Παπαδημητρίου για την διαχείριση του προσφυγικού Μεταναστευτικού είπε ότι “ είναι από τα φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας τα οποία είναι τα πιο πολύπλοκα κι απ τα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Φαίνεται πως θ αποτελέσει συνισταμένη των επόμενων δεκαετιών απ ότι λένε πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ αυτό και να βρούμε τις σωστές λύσεις.

Εναπόκειται περισσότερο στην ΕΕ μέρος της οποίας αποτελεί και η χώρα μας.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε το προσφυγικό μεταναστευτικό μέσα σε συνθήκες πολύ σκληρής κρίσης σ αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα, υπάρχουν πολλά άλλα που μπορούμε να κάνουμε. Το ότι συστήθηκε ολόκληρο υπουργείο το 2016 είναι η επίσημη κρατική απάντηση στην αντιμετώπιση ενός πολύπλοκου προβλήματος όσο θα δυναμώνει το υπουργείο τόσο περισσότερη εποπτεία και σωστή αντιμετώπιση των πραγμάτων θα μπορούμε να έχουμε.”

Τέλος δηλώσεις για την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία έκαναν ο δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων.

Μοιράσου το άρθρο: