Περνούν μαζί τον περισσότερο χρόνο της ημέρας. Και τη νύχτα, όταν η μια κοιμάται η άλλη εξακολουθεί να έχει την έγνοια της. Η μαμά Ανθή και η μπέμπα Ευαγγελία- Θεοδώρα κάνουν από τώρα τα δικά τους όνειρα.

«Θέλω να της προσφέρω τα καλύτερα» δηλώνει η νεαρή μητέρα  παραδεχόμενη ότι στην εποχή μας δεν είναι καθόλου εύκολο. «Δεν είναι κάτι που με τρομάζει και με στεναχωρεί. Είναι πολύ ήσυχο, πολύ καλό παιδί. Ό,τι κι αν τραβάω κι εγώ κι ο σύζυγος, όταν την βλέπουμε τα ξεχνάμε μεμιάς. Το παιδί είναι αυτό που μας κάνει τη ζωή καλύτερη, όχι εμείς τη δική του.»

Όπως δηλώνει η άνεργη μαμά Ανθή την ημέρα που απολύθηκε έμαθε ότι είναι έγκυος. από τότε προτεραιότητα της είναι το παιδί. «Δεν λείπει τίποτα από εκείνη, ούτε από μας δεν λείπει τίποτα. Δόξα το Θεό» δηλώνει ευχόμενη να είναι γερή κι ευτυχισμένη. «Αν έχει αυτά τα δύο μπορεί να κάνει τα υπόλοιπα.»
Ανταποκρίνεται στα χαμόγελα της.

Τρέχει κοντά της στο κλάμα της, περνούν τις δικές τους ώρες. «Κάθε οικογένεια αξίζει ένα παιδί. Ελπίζω να τα αξίζει και η Ελλάδα και να παραμείνει στην Ελλάδα, να μην αναγκαστεί να φύγει» λέει προβληματισμένη και σπεύδει να βεβαιωθεί ότι η Ευαγγελία- Θεοδώρα είναι καλά.
Φώτο:Βόλτα στο πάρκο Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: