Η μεσογειακή διατροφή ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά-Τι έκανε η Ελλάδα;

Δέκα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που η ΟΥΝΕΣΚΟ χαρακτήρισε την Μεσογειακή διατροφή ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά.
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έκανε τίποτα για να αναδείξει και να κεφαλαιοποιήσει αυτό τον πολύτιμο άσσο που έχει όχι απλώς στα μανίκια της αλλά ΕΙΝΑΙ όλα τα χαρτιά της!!!
Καφετέριες, φαστ φουντ, καφέ και αποσπασματικές κινήσεις από την κοινωνία, από την πολιτεία.
Κι όμως η Μεσογειακή διατροφή, ειδικά τώρα που συγκροτήθηκε και η ομάδας εργασίας για τον Γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, πολλά μπορούν να γίνουν στη σφαίρα της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, των συνταγών και κατ επέκταση της Ελληνικής Κουζίνας…Να γίνουν πριν μας προλάβει η Ιταλία σε αυτό το κομμάτι το οποίο το δουλεύει πολύ πιο εντατικά από την Ελλάδα.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που επίσης πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί είναι η πολύτιμη συνεισφορά στην Υγεία της Μεσογειακής Διατροφής. Φυσικά αυτό περιλαμβάνει και το Ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπινου οργανισμού, που δεν θα καταρρέει στις ασθένειες ακόμα και αν είναι και κορονοϊός.
Φρούτα Λαχανικά, Ελαιόλαδο, ξηροί καρποί ωμοί,όσπρια, άπαχο λευκό κρέας και ψάρια, κάθε 10 μέρες κόκκινο κρέας και 1-2 ποτηράκια κρασί.
¨Κάτι που διαπιστώθηκε όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Γεωπόνος και πρώην Δ/ντης του κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής, Κώστας Μπούντας, μειώθηκε δραστικά τις μέρες της καραντίνας η χρήση- φαστ φουντ-ραφινέ ελαίων και εκτοξεύθηκε το ελαιόλαδο καθώς μπήκαν μικροί μεγάλοι στις κουζίνες.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Μπούντα στην ΕΡΤ Κομοτηνής

<a href=”http://“>

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος