Με μια στάση στην Κομοτηνή, όπου είχε επαφές και συναντήσεις με συνοδοιπόρους, γνωστούς και φίλους,  συνέχισε την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ- πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κος Ιωάννης Πάϊδας. «Ο αγώνας της 26ης Μαΐου για μας είναι αγώνας δημοψηφίσματος, θα κριθούν πάρα πολλά. Με μια μεγάλη, καθαρή νίκη της ΝΔ σ’ αυτές τις εκλογές είναι σίγουρο ότι η 27η Μαΐου θα αποτελέσει μέρα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, θα αναγκαστεί ο κύριος Τσίπρας άρδην να οδηγηθεί σε αποφάσεις που θα συντομεύσουν τις εθνικές εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήμητρα Τσιμπιρίδου, Ιωάννης Πάϊδας, Γιάννης Βεζυριαννίδης

Όπως τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής από τα νεανικά του χρόνια μέχρι σήμερα υπηρέτησε την παράταξη της ΝΔ αδιάλειπτα 35 χρόνια από όλες τις κομματικές, συνδικαλιστικές θέσεις και ειδικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, που συνάδελφοί του τον τίμησαν με την θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ. «Αυτός ο αγώνας είναι δύσκολος πολυμέτωπος. Υπερασπίζομαι θέσεις και πολιτικές που υπερασπίζονται τον άνθρωπο που ανήκει στην μεσαία τάξη, υπαλλήλους που έχουν πληγεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια , συνταξιούχους που έχει πληγεί μέχρι και 50% το εισόδημά τους» ανέφερε σημειώνοντας πως: «Την κανονικότητα που μας παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός δεν την ζούμε στο πετσί μας» μιλώντας σ’ αυτό το σημείο για μια δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο.

«Στην ΕΕ δεν ακούγεται η φωνή των Ελλήνων Εργαζομένων»

«Ως μέλος της Διοίκησης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στην ΕΕ που εκπροσωπεί 180 με 200 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα διαπίστωσα σε όλες τις επιτροπές που συνεργαζόμαστε με την ΕΕ ότι η φωνή των Ελλήνων εργαζόμενων ήταν ανύπαρκτη. Δυστυχώς για τους εκπροσώπους μας εκεί νομίζουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες εργαζόμενοι, τους ήταν άγνωστο πόσο έχουν μειωθεί μισθοί και συντάξεις στην Ελλάδα, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ειδικά στον ιδιωτικό» δήλωσε ο επί χρόνια συνδικαλιστής για να σημειώσει πως « αυτή ήταν η βασική αιτία που αποφάσισε να δώσει τον αγώνα με το Ευρωψηφοδέλτιο». Αγώνας που, όπως είπε, θα συνεχιστεί και μετά τις Ευρωεκλογές. «Να ξέρουν οι αγαπητοί συνάδελφοι, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους για  να αγωνίζομαι καθημερινά για απλά πράγματα. Εκτός από τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά θα δίνω αγώνα για να σταματήσει η αφαίμαξη της Ελλάδος από την νεολαία μας. Όλοι λένε ότι έχουν φύγει 450.000 Έλληνες στο εξωτερικό , αλλά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Ξέρουμε ότι δεν μπορεί να μείνει νέος στην Επαρχία και στα χωριά, οι συνθήκες είναι δύσκολες στον Πρωτογενή Τομέα, δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και κάτι πρέπει να γίνει και με κοινοτικούς πόρους και με εθνική πολιτική, αλλιώς η Ελλάδα θα σβήσει, θα γίνει η Ελλάδα της Αθήνας και λίγων μεγάλων πόλεων» σημείωσε με εμφανή προβληματισμό.

«Μεγάλη σημασία έχει το θέμα της επιβίωσης της Ελληνικής οικογένειας»
Όπως ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ δίνει μεγάλη σημασία και το έχει γνωστοποιήσει  σε όλες τις επιτροπές της βουλής στο θέμα της επιβίωσης της Ελληνικής Οικογένειας δια μέσου των Πολυτέκνων και Τριτέκνων. «Αργά ανακάλυψε η Βουλή, πριν 40 μέρες, ότι η Ελλάδα γηράσκει και πεθαίνει , η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σβήνει. Κάτι πρέπει να γίνει» ανέφερε για να σημειώσει πώς εκτός από την τετραετία, από το 2004 -2009 με την κυβέρνηση Καραμανλή που είχε δώσει κίνητρα, καμία άλλη κυβέρνηση δεν το έκανε. Δεν είναι αυτό εθνικό θέμα που απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα;» αναρωτήθηκε για να σημειώσει ότι πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να δει το θέμα της πολύτεκνης οικογένειας, «αν θέλουμε να επιβιώσει ο Ελληνισμός στην Πατρίδα μας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας τόνισε πώς «το θέμα της συνθήκης των Πρεσπών δεν έχει κλείσει, η ΝΔ έχει πει ότι ο αγώνας ο δικός μας θα συνεχιστεί πλέον στην βάση των ενταξιακών προσπαθειών του βόρειου γείτονα. Θα υπάρξει παντού βέτο μέχρι, αν είναι δυνατόν, να αναθεωρηθεί η συνθήκη προς τα συμφέροντα της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία που δείχνει μια αδιαλλαξία και μια επιθετικότητα προς την Ελλάδα και την ελληνική εθνική μειονότητα καταπατώντας τα δικαιώματα της» όπως ανέφερε.

Ι.Βεζυριαννίδης: «Θέλουμε να δώσουμε μια μεγάλη νίκη στη ΝΔ»
Μ
ιλώντας ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κος Ιωάννης Βεζυριαννίδης για τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ -υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον κο Ιωάννη Πάϊδα τόνισε πώς «Είναι ένα στέλεχος της παράταξης με αγώνες στη ΝΔ, έχει περάσει από την ΟΝΝΕΔ, από την ΔΑΠ ,έχει διατελέσει πρόεδρος στη Θεσσαλονίκη στην ΝΟΔΕ . Είναι ένας αγωνιστής της παράταξης, ένας συνδικαλιστής που όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τις μάχες του για την ΝΔ. Ο Κ. Μητσοτάκης τον επέλεξε να δώσει αυτή τη φορά τη μάχη στις ευρωεκλογές συνειδητά γιατί χρειαζόμαστε ανθρώπους που ξέρουν τα προβλήματα, χρειαζόμαστε ανθρώπους, που με όλη τους την διαδρομή έχουν δείξει ότι και μπορούν και θέλουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των υπαλλήλων και γενικότερα της χώρας μας.». Παράλληλα του ευχήθηκε καλό αγώνα και καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι στις 26 Μαΐου θα δώσουν μια μάχη, την μάχη των Ευρωεκλογών, μια μάχη που θα δείξουν ότι οι μέρες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν, όπως είπε, καλώντας όλους τους πολίτες «στις 26 Μαΐου να δώσουν ένα μάθημα στον κο Τσίπρα και στην κυβέρνηση του» για να καταλήξει λέγοντας «Είμαστε έτοιμοι, δίνουμε καθημερινό αγώνα ώστε εκείνη την ημέρα σε όλα τα εκλογικά τμήματα να υπάρχουν άνθρωποι μας, να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες, δυνατοί επειδή θέλουμε να δώσουμε μια μεγάλη νίκη στην ΝΔ.»
Φώτο: Δήμητρα Τσιμπιρίδου, Ιωάννης Πάϊδας, Γιάννης Βεζυριαννίδης ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: