Η παράταση πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης έφερε κίνηση στα πρατήρια  υγρών καυσίμων της  Ροδόπης και χαμόγελα στους ιδιοκτήτες τους μετά από πολύ καιρό. «Οι τιμές των καυσίμων στη θέρμανση μετά τον κορονοϊό πήραν την κατιούσα.» παρατηρεί ο επί 28χρόνια δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά στο χώρο του αυτοκινήτου και των καυσίμων, ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ροδόπης, αλλά και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πετρελαιοειδών προβλέποντας παράλληλα ένα πιο ήπιο Φθινόπωρο…

«Είναι ευχάριστο που έπεσε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τόσο και δόθηκε παράταση στην πώλησή του ώστε να μπορούμε να πουλάμε και με 70 λεπτά το λίτρο. Υπήρξαν βέβαια και κάποια πρατήρια που πουλούσαν με 65 λεπτά χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω. Είναι καλό που μετά τον κορονοϊό έπεσαν τα καύσιμα διεθνώς και κατέβηκε επίσης η τιμή στη θέρμανση για να μπορεί να ζεσταθεί ο κόσμος του χρόνου» σημειώνει ο κος Τζαμπαζλής προσθέτοντας βέβαια πως τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο δεν θα σημειώνεται κίνηση. «Οι πολίτες ας πάρουν καύσιμα τώρα που είναι φθηνά. Όλο το καταναλωτικό κοινό του Νομού, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, θα φουλάρει καύσιμα, όσο μπορεί για να τη «βγάλει» τον επόμενο χρόνο πιο οικονομικά και πιο ζεστά.»

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής επιλέγουν την γειτονική Βουλγαρία για να φουλάρουν το αυτοκίνητό τους τονίζει ότι: «Η διαφορά στις τιμές των καυσίμων είναι τεράστια» και προσθέτει: « Δεν φταίνε οι άνθρωποι αυτοί που πάνε και βάζουν καύσιμα και κοντά στα καύσιμα ψωνίζουν και τρόφιμα. Είναι η διαφορά φορολογίας, η διαφορά ΦΠΑ που υπάρχει στην γειτονική χώρα. Αυτό μπορεί να λυθεί, αν θέλει η χώρα μας, πολύ εύκολα, όπως έχει λυθεί σε διάφορες χώρες . Για παράδειγμα στην περιοχή της Τεργέστης η διαφορά με την γειτονική Σλοβενία είναι 7 λεπτά, άρα δεν τον συμφέρει τον κάτοικο της Τεργέστης να πάει στην Σλοβενία και να βάλει καύσιμα.» Όπως λέει ο κος Τζαμπαζλής «Αν θέλει η χώρα να βρει λύση, μπορεί να βρει τον τρόπο και να συγκρατήσει εδώ το καταναλωτικό κοινό. Τώρα, όμως, υπάρχουν πολλοί που αναγκάζονται και πηγαίνουν στην γειτονική Βουλγαρία ,καθώς η διαφορά είναι τεράστια.»
Φώτο: Ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: