Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ξεκινάει ένας …μαραθώνιος κάλυψης των ΜΜΕ, των αλλεπάλληλων κοπών με τις πρωτοχρονιάτικες πίτες!
Βέβαια λόγω κρίσης έχουν μειωθεί αρκετά, ωστόσο, όλο και κάτι κινείται!!!Μέσα σε αυτές και η πίτα των ΜΜΕ της Ροδόπης! Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, θα πουν κάποιοι και ναι θα συμφωνήσουμε μαζί του… Ωστόσο, καλό θα ήταν να υπογραμμισθεί πως εδώ στη Ροδόπη, ανάμεσα στα ΜΜΕ, υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ τους και πολλές φορές όταν αυτό χρειάστηκε, ένωσαν τις δυνάμεις τους, αυτές που διαθέτει ο καθένας ξεχωριστά και παρέδωσαν σε πολλούς μαθήματα μιας διαφορετικής δημοσιογραφίας! Αυτής της δημοσιογραφίας που προτάσσει τον άνθρωπο.
Δεν είναι δα και λίγο σε ένα τόσο σκληρά ανταγωνιστικό επάγγελμα, που τρέχεις για την πρωτιά της είδησης και του γεγονότος, να το παραμερίζεις και να διαθέτεις ώρες κοινού προγράμματος, για βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη και για την προβολή των κοινωνικών κυρίως γεγονότων της περιοχής. Συναντήσεις πολλές για το πώς θα γινόταν καλύτερα μια διοργάνωση-εκδήλωση-τηλε-ραδιο-μαραθώνειο, για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Συζητήσεις και κατάθεση ιδεών για πρωτότυπους τρόπους προσέγγισης των πολιτών, με στόχο την μαζική συμμετοχή του, σε μια μεγάλη κοινωνική πρωτοβουλία, με στόχο την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη…Ή ακόμα και για την καλύτερη οργάνωση κάποιων πολιτιστικών εκδηλώσεων
Δεν είναι και κάτι που το συναντάς πολύ συχνά…σε ένα χώρο που συνήθως ο ένας «εύχεται» να εξαφανισθεί ο άλλος.
Και το καλό είναι πως με το καλό κλίμα αυτό, εμποτίζονται και οι νέοι δημοσιογράφο, που εισέρχονται, όσοι μπορούν σε αυτούς τους δύσκολους για δημοσιογράφους καιρούς…
Για αυτή την εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ της Ροδόπης, συναντούν και την θετική αντιμετώπιση της τοπικής κοινωνίας, η οποία το επικροτεί.


Ευχή όλων είναι αυτό το καλό κλίμα να εξελιχθεί στο σημείο που να προάγεται το καλό, να πολλαπλασιάζεται το ΦΩΣ, έναντι του γκρίζου και των ψεύτικων ειδήσεων, μιας μαύρης πλευράς της σύγχρονης δημοσιογραφίας, που ευτυχώς δεν αγγίζει τα περιφερειακά ΜΜΕ, τα οποία όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν πολίτες και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, πως ένα μεγάλο κομμάτι της ουσιαστικής ενημέρωσης γίνεται από την Περιφέρεια.Μιας Δημοσιογραφίας με Ανθρώπινο πρόσωπο, για να την εμπιστεύονται και οι πολίτες!!!
Ευχές από όλους για Υγεία και μια δημιουργική χρονιά!

Φέτος την Πίτα έκοψε η Δ/ντρια του Ιδιωτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Δίαυλος Ροδόπης, του πρώτου(1989) ενημερωτικού ιδιωτικού ραδιοφώνου που λειτούργησε στη Ροδόπη, Έλλη Τσομπανίδου. Τυχερός ο Ραδιοφωνικός παραγωγός του Δίαυλου, Μιχάλης Δρούγκας, ο οποίος κάνει εκπομπές με κοινωνικά θέματα και παράλληλα είναι αυτός που επιμελείται την ηλεκτρονική σελίδα του σταθμού.


ΥΓ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επιχείρηση Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστεία Λεχούδη, για την προσφορά της υπέροχης πίτας και στο κατάστημα Ειρήνης Σεργκενλίδη “all about home”, για το δώρο που θα περιείχε το φλουρί της βασιλόπιτας, ένα ωραίο γούρι για το νέο έτος!

Μοιράσου το άρθρο: