Δύο ποιητικές συλλογές έχει εκδώσει ο κος Σταύρος Παπαδόπουλος, συνταξιούχος κτηνίατρος, δύο βιβλία με τίτλο: «Ταξίδια Φαντασίας» και «Ταξίδια Φαντασίας στο απέραντο γαλάζιο της ψυχής». Τώρα, όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ετοιμάζει και ένα τρίτο, ένα βιβλίο με τίτλο: «Ιστορίες της γιαγιάς μου της Σμυρνιάς», το οποίο θα εκδοθεί πολύ σύντομα.

Ο κος Σταύρος Παπαδόπουλος στα αριστερά της φωτογραφίας, «ψυχή» αυτών των συναντήσεων

Τον συναντήσαμε σε μια βραδιά της ποιητικής παρέας της Κομοτηνής που, όπως διαπιστώσαμε, αγκαλιάζει ποιητές και από τους γειτονικούς Νομούς. «Κάθε μήνα- κάθε δύο μήνες συναντιόμαστε και  ο καθένας απαγγέλλει τα δικά του ποιήματα. Δύο χρόνια τώρα ανταμώνουμε στο καφενείο του Καμενίδη. Μια παρέα μεταξύ φίλων ποιητών οι οποίοι εκφράζουν την ψυχή τους.» δήλωσε ο κος Παπαδόπουλος.

Όπως εξήγησε ο Κομοτηναίος ποιητής: «Ο καθένας λέει αυτό που νομίζει ότι είναι το πιο ωραίο του ποίημα, ό,τι εκφράζει την ψυχή του ποιητή. Είμαστε μια καλή παρέα ποιητών η οποία εξελίσσεται γιατί υπάρχει ομόνοια, αγάπη μεταξύ μας και σεβασμός.» καλώντας φιλόξενα όποιον ποιητή θέλει να εκφραστεί σε αυτό το διαφορετικό καλλιτεχνικό συναπάντημα.

Φώτο:Ο κος Σταύρος Παπαδόπουλος και οι άλλοι ποιητές ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: