Στον έναν χρόνο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΤΕ του ΚΚΕ Ροδόπης. «Η αποφασιστικότητα της ΝΔ να τελειώσει με τις εκκρεμότητες που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απόδειξη ότι το κράτος και η αντιλαϊκή πολιτική έχει αντιλαϊκή συνέχεια στην ατζέντα του», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απέναντι στους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε συνεπής στις δεσμεύσεις της όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευση, το κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, μετά το συνδικαλιστικό νόμο και την κατάργηση του ασύλου.
Στα γενέθλια της ΝΔ δεν είναι καλεσμένοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, πολλοί χωρίς εισόδημα, όσοι δουλεύουν είτε με μειωμένο κατά 20% μισθό (πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ), είτε σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, όπως πολλοί εργαζόμενοι σε ομίλους που δραστηριοποιούνται στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Δεν είναι καλεσμένοι οι υπερχρεωμένοι μικροί επαγγελματίες που ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις βιώνουν τεράστια ανασφάλεια για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες που είτε είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από την κακοκαιρία και δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη, είτε διαθέτουν τη σοδειά τους σε χαμηλές τιμές που δεν τους επιτρέπουν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δεν καλέστηκαν, επίσης, οι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα πεταχτούν από την νέα χρονιά εκτός λίστας, όπως και οι μαθητές που αγχώνονται για το πώς θα συνεχίσουν σε ένα σχολείο σκληρό εξεταστικό κέντρο».

Μοιράσου το άρθρο: