«Ήταν μια σύσκεψη η οποία δεν έχει συμβεί ξανά και θα συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Είναι η πρώτη φορά που υφυπουργός Παιδείας μιλά με το προσωπικό της περιφέρειας σε συνεργασία και με τον περιφερειακό διευθυντή», δήλωσε η Μαίρη Κοσμίδου, προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, αναφερόμενη στη χθεσινή μακρά τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Συζητήσαμε τα όποια προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, που για την Ροδόπη είναι ελάχιστα», σημείωσε εμφανώς ικανοποιημένη. Όπως εξήγησε η κ. Κοσμίδου, δεν έχουν έρθει μόνο δύο εκπαιδευτικοί, αυτοί των καλλιτεχνών
ειδικότητας ΠΕ08, σημειώνοντας πως έχουν καλυφθεί όλες οι άλλες ειδικότητες. «Περιμένουμε στο τέλος της εβδομάδας την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αυτό είναι δεδομένο ότι θα γίνει, καθώς έχει προηγηθεί η πρόσκληση των συναδέλφων», είπε

Μαίρη (Μαριγούλα) Κοσμίδου, προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης

Σύμφωνα με την κ. Κοσμίδου, το υπουργείο Παιδείας δίνει βαρύτητα στην Ειδική Αγωγή και στη σχολική στέγη. «Αυτό που μας μένει τώρα είναι να δουλέψουμε εδώ στη Ροδόπη και ιδιαίτερα στον δήμο Κομοτηνής για την εξεύρεση εκτάσεων. Να κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να έχουμε έτοιμη μελέτη ωρίμανσης για να έχουμε καινούργιες σχολικές αίθουσες ιδιαίτερα για τα δύο σχολεία μας, το ΕΕΕΚ και το ΕΝΕΕΓΥΛ.»

«Είναι 8 Οκτωβρίου και είμαστε σχεδόν πλήρεις, 99% με καλυμμένα τα κενά μας, αυτό το 1% δεν είναι τα βασικά κενά, δηλαδή δεν είναι ελλείψεις σε μαθηματικούς, φυσικούς και φιλολόγους, ούτε καν σε ξένη γλώσσα.»

Ερωτηθείσα σχετικά με τα σχολικά τμήματα που λειτουργούν με μεγάλο αριθμό μαθητών και μάλιστα με τον κορονοϊό παρόντα, η κ. Κοσμίδου απάντησε πως «είναι ελάχιστα τα τμήματα με 27 μαθητές στο δήμο Κομοτηνής. Συνήθως στα τμήματά μας μέσα στην πόλη δεν ξεπερνούν τα 25 άτομα. Δεν συζητώ για τα Περιφερειακά όπου έχουν μέσα 16 και 17 μαθητές, όπως συμβαίνει στο Λύκειο Ιάσμου», σημείωσε για να προσθέσει, «είναι το 3ο Γυμνάσιο που θα πρέπει να αποσυμφορηθεί και αυτό θα γίνει με την καινούργια σχολική χρονιά, όταν θα κάνουμε νέα και ορθή κατανομή μαθητών με το 5ο Γυμνάσιο συνυπολογιζόμενο. Ευχαριστούμε τον δήμο Κομοτηνής που ανταποκρίθηκε στο αίτημα, αντελήφθη την κατάσταση και μας έδωσε αυτό το υπέροχο και ιστορικό κτίριο που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 180 παιδιά. Είναι ένα σχολείο ουσιαστικό, γιατί σε ένα σχολείο με 450 παιδιά -436 έχει το 1ο Γυμνάσιο- χάνεται το οικογενειακό κλίμα που πρέπει να έχει ένα σχολείο».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: