Ικανοποιημένες δηλώνουν η αντιπρύτανης (πρώην πρόεδρος) του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Μαρία Μιχαλοπούλου, και η κοσμήτωρ, Ελένη Δούδα, από την πρώτη επαφή που είχαν, δια ζώσης, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Προσβλέπουμε στη συνεργασία και στήριξη του κου Αυγενάκη για να αναπτυχθεί τόσο το αγαθό της άθλησης, όσο και η διασύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τα επαγγελματικά δικαιώματα και την εργασία των προπονητών», ανέφερε η κ. Μιχαλοπούλου.

Όπως εξήγησε, χθες τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν με τον υπουργό, κάνοντας μια γρήγορη παρουσίαση των υποδομών και των δράσεων οι οποίες «τρέχουν» στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Υφυπουργού, Μ.Μιχαλοπούλου, Λ.Αυγενάκης, Ε. Δούδα

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία του κ. Αυγενάκη εδώ στο ΤΕΦΑΑ. Πραγματικά έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις, από την συντήρηση, από τον σεβασμό που δείχνουν οι φοιτητές στους χώρους», δήλωσε η κ. Δούδα, σημειώνοντας πως «άνοιξε μια καινούργια σελίδα για το τμήμα μας γιατί πλέον οι συνεργασίες οι οποίες πρότεινε θα δώσουν περισσότερη λαμπρότητα και αίγλη στη δουλειά που γίνεται εδώ και μια δημοσιότητα η οποία μας λείπει στην περιφέρεια. Είμαστε αρκετά μακριά από το κέντρο και κάποιοι δεν γνωρίζουν ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και πώς διαχειριζόμαστε θέματα αθλητισμού».
Η κ. Δούδα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», σημείωσε ότι «ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που μπορεί να διανθιστεί ακόμη περισσότερο, αλλά και να συνεχιστούν οι διοργανώσεις όπως αυτή της Μαθητιάδας. Μπορούμε να το επεκτείνουμε σε όλες τις Πανεπιστημιακές Σχολές».

Δεν έκρυψε, τέλος, την ικανοποίησή της για το ότι ο κ. Αυγενάκης έθιξε και το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των προπονητών, λέγοντας πως: «Είναι ένα θέμα που μας ταλαιπωρεί τρία χρόνια με τα επαγγελματικά δικαιώματα, νομίζω ότι με συνεργασία θα βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να θεραπευτεί κι αυτό το κομμάτι το οποίο πραγματικά ταλανίζει τον χώρο του αθλητισμού.»

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: