Στα προβλήματα και στις προοπτικές της περιοχής αναφέρθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ, ο κος Ιλχάν Αχμέτ κατά τον χαιρετισμό του στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος . Παρουσία της προέδρου του κόμματος, της κας Φώφης Γεννηματά, στελεχών, μελών και φίλων τόνισε ότι: « Βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία για την επιχειρηματικότητα και για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.»

Όπως είπε ο βουλευτής της Ροδόπης «Οι συνέπειες της κρίσης είναι ορατές και σήμερα παντού. Οι επαγγελματίες βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται από τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό και το παρεμπόριο που βασανίζει τη Θράκη, οι αγρότες μας έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές το 2018 και το 2019.» Σ’ αυτό το σημείο κατηγόρησε την Κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, παρά τις υποσχέσεις της δεν τους αποζημίωσε. «Παρά τον αγώνα του ΚινΑλ η ΝΔ δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται».

Σε αναφορά του δε στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής τόνισε πως « η ΒΙΠΕ Κομοτηνής παραμένει νεκρή εδώ και μια δεκαετία και οι δείκτες ανεργίας συνεχίζουν να είναι υψηλοί. Η περιοχή της Ροδόπης και της Θράκης χρειάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με τόλμη και αποφασιστικότητα που θα αξιοποιεί τα φυσικά πλεονεκτήματα , τη γεωγραφική της θέση και το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό.»

Σύμφωνα με τον κο Ιλχάν Αχμέτ οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται ευκαιρίες και το συνεχές ενδιαφέρον της ηγεσίας. «Όχι γιατί επαιτούμε αλλά απαιτούμε τα όσα μας αξίζουν εδώ στη Θράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «Τα 100 χρόνια άλλωστε από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό αποτελούν μια σημαντική αφετηρία για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το μέλλον.»

Τέλος, ο βουλευτής του ΚινΑλ χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή της μειονότητας στις νίκες της Δημοκρατικής Παράταξης και του Κιν.Αλ., «στους αγώνες που δίνει για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δικαιοσύνη, εκπαίδευση ισότιμη και δημόσια, με δημοκρατικά δικαιώματα προς όλους για όλους» όπως είπε ευχαριστώντας προσωπικά την κα Γεννηματά για την ένταξη του στο ΚινΑλ και δηλώνοντας πως «είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Κινήματος.»
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: