«Δεν αρνούμαστε στην συγκρότηση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης στον Δήμο Ιάσμου-ΔΕΑΔΙ-.
Αρκεί αυτό να προκύψει από μια σοβαρή συζήτηση ΌΛΩΝ των δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε ανυπόγραφες οικονομο-τεχνικές μελέτες, σε μοντέλα που έχουν οδηγήσει σε χρεωκοπία τις επιχειρήσεις, σε αύξηση των Δημοτικών τελών και «φόρτωμα» λογαριασμών για υπηρεσίες που δεν παρέχονται στους δημότες, όπως, λόγου χάρη, να πληρώνει κάποιος για το βιολογικό καθαρισμό του Ιάσμου και εν τέλει για να …βολευτούν κάποιοι…κοντά στον Δήμαρχο Οντέρ Μουμίν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κυριάκος Αμούτζας.
Ο κ. Αμούτζας παραδέχθηκε πως όντως υπάρχουν ανείσπρακτες οφειλές στο Δήμο Ιάσμου, που φτάνουν το 1 εκ ευρώ και κάλεσε τον κ. Οντέρ να προβεί σε δυναμικές κινήσεις και με την στήριξη της αντιπολίτευσης, ακόμα και διακοπή νερού, σε κακοπληρωτές του Δήμου. Εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Δεν χρειάζεται ο κ. Οντέρ παντού να λέει , ‘παραιτηθείτε’ συνεχώς, αλλά να ζητάει μετά την συνεργασία μας για να περάσουν τα θέματα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μέχρι στιγμής έχουν περάσει 148 αποφάσεις από τις 150 στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ψηφίζουμε τα θέματα. Ωστόσο, διαφωνήσαμε με την Αναπτυξιακή εταιρεία και την ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης. Ξαναλέω, πως είμαστε εδώ να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση και να στήσουμε την επιχείρηση σε στέρεες βάσεις, για να μην αποτύχει», επεσήμανε ο κ. Αμούτζας.
Πάντως καλό θα είναι και στους οικισμούς που δεν υπάρχουν υδρόμετρα, να τοποθετηθούν για να μην πληρώνουν άλλοι την «νύφη» του νερού που καταναλώνεται.
Επιτέλους και στα χωριά θα πρέπει κάποιοι να μην σπαταλούν το νερό, ή αν θέλουν να το σπαταλήσουν να το πληρώνουν αυτοί και όχι να πέφτει το βάρος σε άλλους.
Ο κ. Αμούτζας τέλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Αμούτζα

https://drive.google.com/open?id=1A7nai-fgz0QODbnenvArI18-nMxmrYX3

Μοιράσου το άρθρο: