«Η Νυμφαία είναι μεθοριακός σταθμός που αν επιτραπεί η έλευση των λεωφορείων θα είναι ο μεγαλύτερος σε αφίξεις» δηλώνει ο κος Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας » και σημειώνει με αφορμή την επίσκεψη της υπεύθυνης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, της κας Κατερίνας Νοτοπούλου και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή. «Ο Συνοριακός Σταθμός της Νυμφαίας δεν αγαπήθηκε ποτέ από το Υπουργείο Εξωτερικών και δεν επέτρεψε ποτέ να γίνουν σοβαρές υποδομές ελέγχων οι οποίοι σώνει και καλά δεν πρέπει να γίνονται εκεί που γίνεται ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας , αλλά μπορεί να γίνουν στην ενδοχώρα. Και οι Βούλγαροι που είναι ο μεθοριακός σταθμός στο έδαφός τους ουδέποτε έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους στο σημείο εκείνο. Ό,τι ελέγχους θέλουν, τους κάνουν πιο κάτω. Επομένως, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις αν ήθελαν να κάνουν υγειονομικούς ελέγχους, θα μπορούσαν σε χρόνο σύντομο να τους κάνουν ένα χιλιόμετρο πιο κάτω.»

«Η Νυμφαία είναι μεθοριακός σταθμός που αν επιτραπεί η έλευση των λεωφορείων θα είναι ο μεγαλύτερος σε αφίξεις» δηλώνει ο κος Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας »

Σύμφωνα με τον κο Κατσιμίγα, «η επιλογή της Κυβέρνησης να κλείσει την Νυμφαία είναι για να ευνοήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Π/Σ χρειάζεται μια άλλου είδους πολιτική για τον τουρισμό καθώς έχει δυνατότητες η περιοχή.
Αναφερόμενος δεν σε αυτές τις…κακοδαιμονίες σημειώνει το παράδειγμα των υποδομών «Είναι όνειδος για την περιοχή μας ότι δεν έχουμε έναν αξιόπιστο παραθαλάσσιο δρόμο από το Φανάρι μέχρι την Μαρώνεια… Να θυμίσω ότι η διοίκηση του Άρη Γιαννακίδη είχε παραδώσει στη διοίκηση του Γιώργου Παυλίδη εγκατεστημένο μελετητή σε φάση οριστικής μελέτης. Η οποία μελέτη έχει πάει στο «ψυγείο» γιατί λένε ότι θα κοστίσει πολύ η γέφυρα».

Τέλος, όπως επισημαίνει ο κος Κατσιμίγας, «Αν θέλουμε να μιλάμε για τουρισμό, θα πρέπει να έχουμε προσβασιμότητα, προσπελασιμότητα και επίσης να δούμε και άλλου είδους τουριστικές δραστηριότητες. Τουρισμός δεν είναι μόνο η θάλασσα είναι και πολλά άλλα πράγματα, συνέδρια, πανεπιστήμιο, να το κάνουμε ένα κέντρο βαλκανικό πανεπιστημιακό, να ενισχύσουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, να ενισχύσουμε τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε δημοσιεύσεις γιατί έτσι ανεβαίνει τον κύρος του Πανεπιστημίου. Να χρηματοδοτήσουμε συνέδρια, να κάνουμε έναν τουρισμό, όπως ο τουρισμός της Αλεξανδρούπολης που στηρίχτηκε στα ιατρικά συνέδρια. Πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε, πάρα πολλά.»
Φώτο:Κώστας Κατσιμίγας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: