«Το «αποτύπωμα» της Πανδημίας είναι βαθύ στο εμπόριο και στην εκπτωτική περίοδο» δηλώνει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Κική Κωνσταντινίδου και σημειώνει ότι υποτονικά ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων.

«Να επισημάνουμε ότι το 50% των εμπορικών συναλλαγών γίνεται στις εκπτωτικές περιόδους. Κι, όμως, ξεκινήσαμε υποτονικά, συνεχίζουμε υποτονικά, οπότε τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα στην αγορά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τουριστική κίνηση… Βλέπουμε ότι αυτή η εκπτωτική περίοδος θα κυμανθεί περίπου, όπως όταν βρισκόμασταν στην μνημονιακή περίοδο. Ευελπιστούμε ότι προς το τέλος της θα δείξει κάποια σημάδια ανάκαμψης εκεί προς τον Αύγουστο για να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε λίγο.»

Ερμού Κομοτηνής

Η κίνηση στα καταστήματα είναι μειωμένη

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντινίδου με κλειστά τα σύνορα και περιορισμένες τις  πτήσεις και με υγειονομικά πρωτόκολλα σοβαρά και κοστοβόρα έχει μειωθεί και η κίνηση προς την περιοχή μας ακόμη και  των μεταναστών που δουλεύουν στο εξωτερικό. «Καλούμε όλο τον κόσμο λοιπόν να επισκεφτεί την αγορά, να ξεκινήσει την έρευνά του από την τοπική αγορά, να καταναλώσει στην τοπική αγορά για να την στηρίξει γιατί ό,τι καταναλώνει στην αγορά μας, επιστρέφει πάλι σε μας, το έχουμε πει, το λέμε, το ξαναλέμε, είναι κάτι που πρέπει να μας γίνει βίωμα»

Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο χάσιμο, μόνο απώλειες
Αναφερόμενη στις συχνές επισκέψεις ορισμένων συμπολιτών μας στις γειτονικές χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία για να κάνουν τις αγορές τους και στο Σύνταγμα που αποτρέπει κάποια απαγόρευση, όπως ειπώθηκε πρόσφατα από τον βουλευτή του Κιν.Αλ. Ροδόπης, σημείωσε πως «Πάγια θέση όλου του εμπορικού κόσμου της Ροδόπης είναι ότι επιθυμούμε ή ανοιχτά σύνορα για όλους με υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα τηρούνται αυστηρά με την παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ ή κλειστά σύνορα για όλους, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους Έλληνες. Τώρα δεν δεχόμαστε τους τουρίστες στην περιοχή μας γιατί θεωρούμε ότι θα μεταφέρουν τον ιό, αλλά οι Έλληνες συνεχίζουν ανεμπόδιστα να καταναλώνουν στη Βουλγαρία και στην Τουρκία.» Τέλος προέτρεψε να υπάρξει μια ιδιαίτερη μέριμνα για να μπορέσει, όπως είπε, «να ισοσταθμιστεί η οικονομία της περιοχής. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο χάσιμο, μόνο απώλειες.»
Φώτο: Κική Κωνσταντινίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: