“Δύο σημαντικά βήματα έγιναν ώστε να κάνουμε μια καλή προβολή του Δήμου» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, ο κος Κίμων Λεχούδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» μην κρύβοντας την ανυπομονησία του να δει βήμα βήμα να υλοποιούνται όλα όσα σχεδίασε  με τους συνεργάτες του  και με την  σύμφωνη γνώμη του δημάρχου .

« Δημιουργήσαμε ένα site το www.visitkomotini.com είναι ένας χώρος δυναμικός, δεν είναι σαν τα ενημερωτικά, στατικά site, που έχουμε συνηθίσει, δεν είναι δηλαδή ένα στατικό πεδίο από το οποίο ενημερώνεται απλώς ο επισκέπτης . Έχουμε κινηθεί σε τέσσερις άξονες: 1) Αξιοθέατα 2) Ψυχαγωγία 3) Φύση 4)Προσβάσιμος τουρισμός, το καμάρι μας.» σημειώνει ο αντιδήμαρχος. Παράλληλα, εξηγεί ότι: «Θέλουμε να δώσουμε κάποιες μικρές πληροφορίες σε όποιον θέλει να έρθει στην πόλη μας, για το τι μπορεί  να κάνει . Μέσα από το site αυτό έχουμε δημιουργήσει ένα Blog όπου μπορεί ο επισκέπτης να ποστάρει την δική του ιστορία για ο,τι είδε στην Κομοτηνή και θέλει να το σχολιάσει. Έτσι κι εμείς αντλούμε πληροφορίες για το τι θα πρέπει να διορθώσουμε ή που θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα του τουρισμού.»

«Ο τουρισμός δεν είναι κάτι που μπορεί να λυθεί από έναν μόνο πρέπει να υπάρχει συντονισμός και συλλογική προσπάθεια» τονίζει ο αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Κομοτηνής, κ. Κίμων Λεχούδης. Στη φωτογραφία στο δημαρχείο της πόλης.

Όσον αφορά στο μήνυμα που επιδιώκει να περάσει η Κομοτηνή; «Για αρχή ότι έχουμε ένα δήμο που είναι ασφαλής. Ότι έχουμε ένα δήμο που πρόσεξε όλη αυτή την περίοδο το θέμα του κορονοϊου» απαντά ο αντιδήμαρχος τουρισμού και προσθέτει «Ότι έχουμε σοβαρούς και προσεκτικούς επαγγελματίες, που ζητούν συγκεκριμένα πράγματα από τους πελάτες τους, ώστε να είναι ασφαλείς και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν όλη την θερινή περίοδο. Θέλουμε επίσης να τους πούμε ότι είναι μια περιοχή πολύ κοντινή που αξίζει να την επισκεφτούν.»

Στο site οι πληροφορίες δίνονται στα ελληνικά και στα αγγλικά, θα ακολουθήσουν τα βουλγαρικά και τα ρουμάνικα. «Δυστυχώς λόγω του ότι είναι κλειστός ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας για τους τουρίστες δεν θα γίνει με μεγάλη ένταση η καμπάνια προβολής στις γειτονικές χώρες».

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά του, ότι δηλαδή δεν αξίζει μόνο ο δήμος να προσπαθεί, αλλά απαιτείται η προσπάθεια όλων. «Θέλουμε την προσπάθεια όλων και την συνεργασία όλων των φορέων γιατί ο τουρισμός δεν είναι κάτι που μπορεί να λυθεί από έναν μόνο πρέπει να υπάρχει συντονισμός και συλλογική προσπάθεια.»

Φώτο: Κίμων Λεχούδης, αντιδήμαρχος Τουρισμού ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: