«Ο αγώνας κορυφώνεται πηγαίνουμε πολύ καλά. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για ένα καλύτερο αύριο» δηλώνει ο κος Κώστας Μάϊνας , υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Προοπτικής» . Μιλώντας  στην ΕΡΤ Κομοτηνής για τις προεκλογικές του επαφές με τους κατοίκους της περιοχής σημειώνει ότι: «Τα παράπονα του κόσμου είναι ότι η πόλη έχει πολλά προβλήματα τα οποία δεν έχουν λυθεί τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος βλέπει ότι στην δική μας παράταξη υπάρχουν προτάσεις, ιδέες, τις οποίες μπορούμε να υλοποιήσουμε για να πάμε πιο μπροστά την πόλη μας.»

Μιλώντας για τις προτάσεις που ο ίδιος κατέθεσε σημειώνει πως πρόκειται για προτάσεις που αφορούν στην κοινωνική πολιτική και στις δομές υγείας, όπως : τα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών Υγείας. «Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής. Πρόκειται για Κέντρα τα οποία ενημερώνουν τους συνδημότες μας για την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων, όπως καρδιοπαθειών και νεοπλασιών που μαστίζουν τον κόσμο παγκοσμίως» εξηγεί και προτείνει επίσης να υπάρξουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε διάφορους χώρους, όπως: σχολεία για σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα,( σχολικός εκφοβισμός, ναρκωτικά, κάπνισμα κ.α.). «Πρέπει να βοηθήσουμε την σωστή ενημέρωση των μαθητών» δηλώνει.

Ίδρυση βρεφικής και νηπιακής βιβλιοθήκης 

Παράλληλα, καταθέτει και την πρόταση δημιουργίας μιας βρεφικής και νηπιακής βιβλιοθήκης. «Είναι μια εξαιρετική ιδέα, να δημιουργηθούν χώροι όμορφοι όπου θα υπάρχουν βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και ελληνικής και ξένης , όπου θα μπορούν μητέρες και παιδιά να δανείζονται αυτά τα βιβλία, αλλά και όμορφοι χώροι, όπου θα μπορούν να κάθονται κάποιες ώρες, να θηλάζουν ή να ζεσταίνουν το γάλα , να περνούν όμορφα κάποιες στιγμές τους».

Ιατρείο μητρικού θηλασμού

Ο κος Μάϊνας τονίζει επίσης την ανάγκη δημιουργίας Ιατρείου μητρικού θηλασμού. «Ο μητρικός θηλασμός είναι απαραίτητος. Προσπαθούμε να αυξήσουμε τον μητρικό θηλασμό είναι ιδανικός για την υγεία του παιδιού» εξηγεί, άλλωστε  είναι πολύ καλός γνώστης θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία,  λόγω του επαγγέλματος του, γι΄αυτό το λόγο  βάζει προσωπικό στόχο να βελτιωθούν πολλά σ΄αυτόν τον τομέα. «Το όνειρό μου είναι να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στην πόλη μας. Θα εκπαιδεύσουμε ανθρώπους οι οποίοι θα πιστοποιηθούν και θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Έστω και ένας άνθρωπος να σωθεί θα είναι κέρδος.» δηλώνει.

«Πρέπει να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.»

Όσον αφορά στις αντιδράσεις των πολιτών, συνδημοτών του; «Ακούνε, νοιάζονται, θέλουν να ακούσουν» απαντά και προσθέτει «Ρωτάνε να μάθουν λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, δεν έχουν μεγάλο κόστος. Αν οργανωθούν σωστά, θα μπορούμε να πετύχουμε το σκοπό μας» δηλώνει. Μιλά για παράπονα που ακούει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και πιο πριν. «Αφορούν στην καθημερινότητα» λέει και σημειώνει «Πρέπει να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Από το πρωί που θα ξυπνήσουν, μέχρι το βράδυ που θα πάνε στην εργασία τους, η ζωή τους σ΄ αυτή την πόλη να είναι πιο λειτουργική.» Όπως εξηγεί ο κος Μάϊνας είναι σημαντικό να μπορούν να βρουν χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές πολλές και ασφαλείς, να περνούν το χρόνο στη ζωή τους πιο όμορφα και πιο λειτουργικά.

Με ανιδιοτέλεια και ρεαλισμό

Όσον αφορά στο προεκλογικό κλίμα; «Δεν πρέπει να υπάρξουν εντάσεις. Να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι στην Κυριακή της κάλπης. Δεν χρειάζεται διχαστικός λόγος, ούτε αντιπαλότητες. Οι αντίπαλοι μας δεν είναι εχθροί μας και με πολλούς είμαστε φίλοι. Οι συνδημότες μας θα πρέπει να δούνε τις προτάσεις όλων των παρατάξεων. Θα πρέπει να τις αξιολογήσουν και να αποφασίσουν ποιους θεωρούν ικανούς, επικεφαλής και δημοτικούς συμβούλους.»
Τέλος, δεν παραλείπει να τονίσει πως ο ίδιος πορεύεται μόνο με ανιδιοτέλεια και ρεαλισμό. «Θέλω να βοηθήσω την πόλη μου πραγματικά, την αγαπώ αυτή την πόλη , έχω απουσιάσει μόνο για τις σπουδές μου και πιστεύω, ότι αν αυτό το καταφέρω τότε θα είμαι ικανοποιημένος.»
Φώτο: Κώστας Μάϊνας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: