Κ. Μπαγινέτας: «ΚΓΠ και Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στις Ημερίδες Διαβούλευσης σε Καβάλα και Αλεξ/πολη»

Κ. Μπαγινέτας: «ΚΓΠ και Ευρωπαϊκή  Πράσινη Συμφωνία στις Ημερίδες Διαβούλευσης  σε Καβάλα και Αλεξ/πολη»Tην προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στην Καβάλα (Lucy Hotel), ώρα 16:00 με 20:30 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 στην Αλεξανδρούπολη (Ξενοδοχείο Astir Egnatia), ώρα 15:30 με 20:00, θα λάβουν χώρα ενημερωτικές ημερίδες Διαβούλευσης που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Εταιρικής Σχέσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
Τις ημερίδες διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Εθνικό αγροτικό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Στις ημερίδες θα συζητηθούν οι νέες προτεραιότητες και αλλαγές που επιφέρουν οι προτάσεις των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, μετά το 2020.
Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, στάθηκε και σε τρία πολύ σημαντικά σημεία της διαβούλευσης:
-Το ύψος του προϋπολογισμού, μια και η ΕΕ για την νέα περίοδο 2021-2027, έχει περιορίσει δραστικά τον προϋπολογισμό και οι υπόλοιποι Υπουργοί Γεωργίας, όπως και ο Έλληνας υπουργός, ζητούν τουλάχιστον να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την περασμένη περίοδο 2014-2020.
-Την εξωτερική σύγκλιση των επιδοτήσεων δικαιωμάτων των Αγροτών σε σχέση με τις παλιές χώρες και τις νεοεισερχόμενες χώρες, οι οποίες πιέζουν για εξίσωση των δικαιωμάτων.
-Το πιο κρίσιμο, η ανάλυση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει όλες τις τομές και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε να καταστεί έως το 2050 η Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη σε σχέση με το αποτύπωμά της σε ρυπογόνα στοιχεία.
Μέσα σε αυτή την Πράσινη Συμφωνία αναλύεται μια ιδιαίτερη πτυχή που ωφελεί και ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο αλλαγών στην Ελλάδα, σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο των Αγροτών και ακούει στο όνομα «Από το Αγρόκτημα στο …Πιάτο»-Farm to Fork-
Προτείνονται μια σειρά από δράσεις για νέου τύπου τρόπους καλλιέργειας που θα σέβονται το περιβάλλον, τις οποίες οι Αγρότες θα πρέπει να εξετάσουν με προσοχή και πέρα από παραγωγοί θα πρέπει να γίνουν πιο έντονα Φροντιστές του Περιβάλλοντος.
Η εκδήλωση θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, θα υπάρχουν ερωτήσεις, θα καταγραφούν όλες οι τοποθετήσεις και ερωτήσεις των παρευρισκομένων, Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι οποίοι ΟΛΟΙ, μπορούν να παρακολουθήσουν τις ημερίδες.
Όπως τόνισε ο κ. Μπαγινέτας το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές σε ολους τους νομούς της χώρας.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Μπαγινέτα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στη Βασιλική Μαχαίρα.

https://drive.google.com/open?id=1_uEqNSKrUu7rJcwnQPJh2sfDStSTUjux

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ
Στόχος είναι όλοι οι κοινωνικο-οικονομικοί και περιβαλλοντικοί εταίροι σχετικά με την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και του αγρο-διατροφικού τομέα, να ενημερωθούν για τα σημαντικότερα θέματα που επηρεάζουν το περιεχόμενο του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και άπτονται τόσο του Πρώτου (άμεσες ενισχύσεις και τομεακές παρεμβάσεις), όσο και του Δεύτερου Πυλώνα (αγροτική ανάπτυξη).
Η διαμόρφωση της Ελληνικής θέσης για τη νέα μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, μέσω διαβούλευσης με τους φορείς του αγροτικού χώρου, είναι ένα ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα και τις νέες προκλήσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η γεωργική δραστηριότητα αποτελεί βασική συνιστώσα για τη δημιουργία εισοδήματος και απασχόλησης στην Ελληνική Περιφέρεια και κύριο μοχλό στην προσπάθεια ανάταξης της Ελληνικής οικονομίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος