Ακολουθώντας το πρόγραμμα των πολλαπλών επισκέψεων της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκλήρωσε σήμερα τη δεύτερη ημέρα περιοδείας της στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή.
Παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο πανέμορφο και ανακαινισμένο πρώτο Ηρώο της πόλης, πίσω από το Κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπου και κατέθεσε στεφάνι.


Στη συνέχεια πραγματοποίησε μια ολιγόλεπτη επίσκεψη μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου. Ακολούθησε η σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς της περιοχής στην Τσανάκλειο, η οποία «άνοιξε» και επίσημα τις πύλες της με την επίσκεψη της προέδρου.


Εκεί ανακηρύχθηκε και επίτιμη δημότισσα Κομοτηνής!


Στην ομιλία της εκεί η κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε-σ.σ. όπως και στην Ξάνθη- με πολύ θερμά λόγια στην γενέτειρά της Θράκη και πιο συγκεκριμένα από Σταυρούπολη και Γρατινή. Μάλιστα συγγενείς της από την Γρατινή ήλθαν να την υποδεχθούν και να την συγχαρούν.


Τα λόγια της αγκάλιαζαν τη Θράκη, από τα αρχαία χρόνια, μέχρι σήμερα, ιστορικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και φυσικά θρησκευτικά, υπογραμμίζοντας πως η περιοχή αποτελεί πρότυπο ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης πληθυσμιακών ομάδων με διαφορετική θρησκεία.
Οι επισκέψεις της τόσο σε Ξάνθη, όσο και στην Κομοτηνή σε παραγωγικές μονάδες και ΚΟΙΝΣΕΠ, ενισχύουν σαφέστατα το νόημα στην αναφορά της και στο κάλεσμα της προς ΌΛΟΥΣ για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα πρέπει να ξεκινήσει και ισχύσει στη Θράκη!

Μέσα από την σεμνότητα και απλότητά της χαιρετούσε με χαμόγελο τον κόσμο που την έβλεπε να περπατάει και να την ξεναγεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης , η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Χρύσα Καραδήμα, ενώ την συνόδευαν οι τοπικές αρχές.
Δήλωσε κατασυγκινημένη από την υποδοχή που της επεφύλαξε η ιδιαίτερη πατρίδα της και υπογράμμισε πως με την πρώτη ευκαιρία θα επαναλάβει την επίσκεψη στη Θράκη!
Σημειολογική πως στην νέα αναπτυξιακή εικόνα της Θράκης, θέλει πιο ενεργές τις Γυναίκες και από την Μειονότητα, αυτό θα εκπέμψει και από την συνάντηση που θα έχει με Γυναίκες Χριστιανές, αλλά και Πομάκες, Ρομά και Τουρκογενείς.
Αύριο η κ. Σακελλαροπούλου πριν πάει και πάλι στην Ξάνθη, θα επισκεφθεί αρχικά τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» και στη συνέχεια την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα». Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και στις 12.40 θα αναχωρήσει για την Σταυρούπολη.

 

Μοιράσου το άρθρο: