«Οι Βιομηχανίες «χωλαίνουν» . Εκτός από κάποιες οι οποίες έχουν μια μεγάλη δυνατότητα οι υπόλοιπες είναι σε μια κατάσταση υπολειτουργίας.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Παντελής Χαβιαράς, γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Αναφερόμενος στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής σημείωσε πώς «θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ένα καινούργιο βήμα για την ΒΙΠΕ.»

Αυτό, που προτείνει ο κος Χαβιαράς είναι «να δοθούν κίνητρα για να δημιουργηθούν καινούργιες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι υπάρχουσες, έτσι ώστε αυτή η ΒΙΠΕ, που υποδέχονταν κάποτε 4.500 εργαζόμενους κάθε μέρα, να μπορέσει, να «ανθίσει».»

Ο κος Παντελής Χαβιαράς,γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Σύμφωνα με τον κ. Παντελή Χαβιαρά, που λόγω της δουλειάς του, τρεις- με τέσσερις φορές την εβδομάδα τουλάχιστον επισκέπτεται την ΒΙΠΕ Κομοτηνής,» η κατάσταση έγινε δυσκολότερη λόγω της Πανδημίας… «Αυτό που «ζει» την περιοχή είναι ο αγροτικός τομέας, η ΒΙΠΕ και ο φοιτητικός κόσμος. Ας ελπίσουμε οι προτάσεις του Επιμελητηρίου στην διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, να ακουστούν, όπως και οι άλλες προτάσεις, για να πάνε καλύτερα τα πράγματα.» δηλώνει κι επισημαίνει, ότι «έχει κλείσει τουλάχιστον το 70% των εργοστασίων σε σχέση με το παρελθόν.Κάποιοι, που δούλευαν τρεις βάρδιες δουλεύουν δύο ή μια. Αυτό βλέπουμε. Αν δεν γίνει κάτι τονωτικά και άμεσα στη ΒΙΠΕ πολύ φοβάμαι, πως αυτές που λειτουργούν και αναπτύσσονται στην περιοχή θα σταματήσουν να το κάνουν.»

Τέλος, δεν παραλείπει να σημειώσει: «Η Θράκη είναι μακριά από το κέντρο, οι γείτονες λειτουργούν πολύ ανταγωνιστικά με χαμηλούς συντελεστές φορολογίας , πληττόμαστε όλοι.» Δηλώνοντας την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους, που λόγω της Πανδημίας έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, λέει χαρακτηριστικά: «Όταν δεν έχει ο γείτονας του σπιτιού μας δουλειά, σύντομα δεν θα έχουμε κι εμείς.»

Φώτο: Παντελής Χαβιαράς

Ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: