Καμπάνια Αγκροοικόπολις: «Όλη η Ελλάδα να γεμίσει εγχειρήματα ΚΥΓΕΩ»

Η ΕΡΤ Κομοτηνής κάθε Τρίτη 12:00-13:00 αφιερώνει μία ώρα για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες πολιτών στον Πρωτογενή Τομέα, Συνεργατικά σχήματα και θετικά παραδείγματα που δίνουν αέρα προοπτικής για την αξιοποίηση και ενίσχυση της παραγωγικότητας της Ελλάδας.

Καμπάνια Αγκροοικόπολις: «Όλη η Ελλάδα να γεμίσει εγχειρήματα ΚΥΓΕΩ»

Η θεματολογία της  εκπομπής 30-06-2020:
-Ραδιοφωνικό Σεμινάριο με τον Γεωπόνο, Κώστα Μπούντα-πρώην Δ/ντη του Κέντρου Δήμητρα- για την προοπτική της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Γεωργικής Παραγωγής, η οποία είναι κάτι ανάμεσα σε συμβατική και βιολογική.

Καμπάνια Αγκροοικόπολις: «Όλη η Ελλάδα να γεμίσει εγχειρήματα ΚΥΓΕΩ»

Σύμφωνα με τον κ. Μπούντα:
-Τα φάρμακα που επιτρέπονται είναι ήπια, είναι εξειδικευμένης δράσης-επιλεκτικά- και όχι ευρέως φάσματος. Ωστόσο υπολείμματα μένουν…
-Τα προϊόντα παρουσιάζουν ζήτηση στην αγορά, καθώς είναι πιο φθηνά σε σχέση με τα βιολογικά.

-είναι ένα μοντέλο που ήδη περπατάει σε χώρες της ΕΕ.

Καμπάνια Αγκροοικόπολις: «Όλη η Ελλάδα να γεμίσει εγχειρήματα ΚΥΓΕΩ»

Δίκτυο Αγκροοικόπολις: Στόχος η Ελλάδα να γεμίσει εγχειρήματα ΚΥΓΕΩ

-Καμπάνια ενημέρωσης ξεκίνησε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, το Αγκροοικόπολις, σε συνεργασία με μικρούς αγροικολογικούς και βιολογικούς παραγωγούς, για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν από τις απαγορεύσεις.
-Παράλληλα και σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε συζήτηση στον κινηματικό χώρο, για τα προβλήματα που αντιμετώπισε όλο το διατροφικό σύστημα, από την πανδημία του κορονοϊού.
-Το Αγκροοικόπολις στην Ελλάδα έφερε σε απευθείας σύνδεση παραγωγούς και καταναλωτές, με στόχο την κατάργηση των μεσαζόντων και την πρόσβαση όλων σε καθαρή και υγιεινή τροφή που έχει καλλιεργηθεί με αγροικολογικές και βιολογικές μεθόδους με σεβασμό στη φύση, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
-Αυτοί τη στιγμή 1000 καταναλωτές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα , προσπαθούν με την τεχνογνωσία του Αγκροοικόπολις , να στήσουν Ανθρώπινες Σχέσεις με αλληλεγγύη, σεβασμό και κατανόηση, για την διάθεση των προϊόντων.
-Στόχος όχι η απλή δοσοληψία, για να εξασφαλίσει κάποιος καταναλωτής καθαρή τροφή μόνο, αλλά και εξασφάλιση του παραγωγού-συνθήκες εργασίας, εισόδημα-, προστασία του περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας.
-Η κίνηση παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική και στόχος αυτής της πρώτης σύνδεση, μέσω αυτής της δυνατής «μαγιάς» όλη η Ελλάδα να γεμίσει με τοπικά εγχειρήματα Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας-ΚΥΓΕΩ-. Μιλά η Τζέννυ Γκιουγκή, επικεφαλής του Αγκροικόπολις και Ακτιβίστρια Διατροφικής Κυριαρχίας.
-Νατάσα Αντάρη από Ecogaia στα Τρίκαλα Θεσσαλίας παραγωγός οσπρίων και λαχανικών μιλάει για την συμμετοχή της στο δίκτυο και την δράση της μέσω ΚΥΓΕΩ: “Η Ecogaia δοκιμάζει την καλή της τύχη και στα προϊόντα Μεταποίησης, όπως, ζυμαρικά από όσπρια, μίγμα για Φαλάφελ, ομελέτα ρεβυθιού κ.α. προϊόντα έτοιμα για κατανάλωση με ελάχιστο μαγείρεμα.”

Το ηχητικό της εκπομπής “Κι όμως η Κοινωνία Κινείται”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος