Με τις λέξεις: «Μας κάνατε υπερήφανους» να ακούγονται πολύ συχνά στο τέλος της ομιλίας της στο ανακαινισμένο κτίριο του Νέστορος Τσανακλή η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέλαβε από τα χέρια του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη αναμνηστική πλακέτα της παρουσίας της στην Κομοτηνή τιμώντας με καθυστέρηση, λόγω του Covid 19, τα Ελευθέρια της πόλης και της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση του τόπου στον Εθνικό Κορμό.

Η Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο  και το ΔΣ για την ανακήρυξή της ως επιτίμου  δημότη  είπε πως «είναι τιμή και χαρά να θεωρεί ότι γίνεται κομμάτι της κάθε πόλης που επισκέπτεται» και να εξηγεί επίσης ότι: « Λόγω της Πανδημίας δεν έχει ζήσει την αντίστοιχη τελετή» για να σημειώσει με νόημα: « Αισθάνομαι,όμως, ότι: όταν γίνεσαι πολίτης στον τόπο σου η συγκίνηση είναι ξεχωριστή, είναι κάτι το διαφορετικό.»

Αναφερομένη στην Γρατινή η κα Σακελλαροπούλου εξήγησε πως ο γονείς της μητέρας της καταγόταν από την Θράκη και ο παππούς της από την Γρατινή. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Από την πλευρά της μητέρας μου, γιατί η μητέρα μου είναι Θρακιώτισσα, ο παππούς μου που ήταν από την Γρατινή εγκαταστάθηκε μικρός στην Σταυρούπολη. Από την πλευρά της μητέρας μου και οι δύο γονείς της ήταν από την Θράκη και γι αυτό κι εγώ δηλώνω Θρακιώτισσα με μεγάλη τιμή και χαρά» καταλήγοντας με την σημείωση: «Χαίρομαι και πάλι που σας είδα. Δεν έχω την δυνατότητα να επισκεφτώ περισσότερα μέρη λόγω των προστατευτικών μέτρων. Σιγά – σιγά όμως να είμαστε καλά θα έχουμε την δυνατότητα.»

Είχε προηγηθεί το θερμό καλωσόρισμα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας της Γρατινής του κ. Χρήστου Τσεκή ο οποίος ανέφερε: «Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε, αισθάνομαι μεγάλη τιμή ως πρόεδρος της Κοινότητας Γρατινής του Δήμου Κομοτηνής εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους του χωριού, σας καλωσορίζω στη γενέτειρα των προγόνων σας.» Για να προσθέσει πως « Όλοι στην Γρατινή είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι για την εκλογή σας στο Ανώτατο Αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το μόνο παράπονό τους είναι ότι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν όλοι τους λόγω της Πανδημίας, αλλά πιστεύω ότι την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τη Θράκη μας θα τους δείτε από κοντά. Καλώς ήρθατε.»

ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: