Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ

Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
Σπύρος Οικονόμου Δημήτρης Καρακούσης

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη Συνέργεια ΑΜ-Θ στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας, Απόστολος Μαρδύρης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Η φετινή Συνέργεια χαρακτηρίσθηκε από όχι μεγάλη συμμετοχή εκθετών-περίπου 50…αλλά και επισκεπτών, ίσως να έφταιγε ο καιρός – οι οποίοι επιθυμούν δικτύωση με άλλους επαγγελματίες και επέκταση σε άλλες αγορές. Ωστόσο η ανταπόκριση των εστιατόρων και των ξενοδόχων δεν ήταν στον αναμενόμενο βαθμό, προκειμένου να ξεκινήσουν σχήματα συνεργασίας με τους παραγωγούς, στοχεύοντας στην διεύρυνση της γκάμας τοποθέτησης των τοπικών προϊόντων, προσδίδοντας και γαστρονομική ταυτότητα και σφραγίδα στο προσφερόμενο προϊόν του επισκέπτη- τουρίστα.

Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
Αρωματικά Ερείκη ζεύγος Γκίκα

Είμαστε στην τρίτη Συνέργεια… Οι επαφές αυτού του τύπου ήταν πολύ υποτονικές και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην τρίτη Συνέργεια, θα έπρεπε να υπάρχουν ισχυρές βάσεις εμπιστοσύνης συνεργασίας και συνέργειας, στις οποίες συν τω χρόνω θα πρέπει να κτίζεται και κάτι καινούργιο.

Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
Σοφίας Γεύσεις οικογένεια Κωνσταντινίδου

Δυστυχώς η φετινή διοργάνωση έδειξε πως υπήρχαν οργανωτικές αδυναμίες, δεν έγινε η κατάλληλη προβολή της εκδήλωσης, ούτε εκπέμφθη ξεκάθαρα το μήνυμα της Συνέργειας προς όλα τα επίπεδα των επαγγελματιών. Της Συνέργειας και όχι της απλής έκθεσης των προϊόντων στην ΑΜ-Θ. Η Συνέργεια θα πρέπει να είναι ένα σφικτό διήμερο ζυμώσεων μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών εστιατόρων και ξενοδόχων, το οποίο θα κορυφώνεται αυτές τις μέρες και θα δουλεύει όλο τον προηγούμενο χρόνο. Για αυτούς που μπορούν και θέλουν να εργασθούν πάνω στο εγχείρημα του συνδυασμού Πρωτογενούς Τομέα και Τουρισμού και να αξιοποιήσουν έτσι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΑΜ-Θ, υπογραμμίζοντας το ιδιαίτερο στις γεύσεις και στη φιλοξενία, κάτι για το οποίο ο επισκέπτης θα του εντυπωθεί στη μνήμη θα το αναζητήσει και θα συμπαρασύρει κι άλλους να το κάνουν.

Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
ΚΟΙΝΣΕΠ Σπάρτακος ζυμαρικά και αλεύρι δίκοκκου σταριού
Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
ΚΟΙΝΣΕΠ Ηλιοδώρα

Είμαστε στην Τρίτη Συνέργεια. ..Αλήθεια έχουν γίνει αξιολογήσεις για το ποιες συνεργασίες ξεκίνησαν μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών στην εστίαση και στα ξενοδοχεία; Πόσο βοήθησαν οικονομικά τις δύο πλευρές; Πως το εισέπραξαν οι επισκέπτες-τουρίστες, θετικά ή αρνητικά; Πόσο δύσκολο είναι να καθιερωθεί στα Ξενοδοχεία της ΑΜ-Θ το Θρακιώτικο πρωϊνό με τον παραδοσιακό τραχανά, τις ελιές, τις πίτες, το Ελληνικό υπέροχο μέλι, τα αυγά με τον καβουρμά, όταν σε άλλες περιοχές –Κρήτη, Χαλκιδική, Βόλο κ.α. έχει κάνει θραύση το τοπικό παραδοσιακό προωϊνό;
«Τραχανάς στα Ξενοδοχεία της ΑΜ-Θ για πρωϊνό σημαίνει 30 λεπτά κόστος για την κάθε μερίδα. Ποιος τρώει πρωϊνό με 30 λεπτά σήμερα;», αναρωτιέται ο επιχειρηματίας από τη Ροδόπη Σπύρος Οικονόμου, που κάνει θραύση στο εξωτερικό με τις ποικιλίες στον παραδοσιακό τραχανά με λαχανικά, γάλα και αυγά, αλλά δεν μπορεί να «πείσει» αυτός και οι άλλοι συνάδελφοί του τους ντόπιους ξενοδόχους να συμπεριλάβουν τον τραχανά στο πρωϊνό που προσφέρουν και όχι τα τυποποιημένα -και εισαγόμενα πολλές φορές μαρμελάδα βούτυρο, τσάϊ, ακόμα και μέλι- .
Αυτό προς απάντηση σε εκείνους τους Ξενοδόχους και Εστιάτορες που διατείνονται πως είναι πολύ ακριβά τα τοπικά προϊόντα για να τα βάλλουν στο πρωϊνό και γενικά στο υπόλοιπο μενού… Συζήτηση και Συνεργασία χρειάζεται προς το παρόν λέξεις όχι άγνωστες, αλλά αδιάφορες για την περιοχή μας, η οποία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αρέσκεται να βυθίζεται στη μιζέρια, στο εύκολο χρήμα και όχι στη ΔΡΑΣΗ, στην ΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
Ροδόπης Γέννημα επιχείρηση ιδιωτική
Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
Μητάτο μανιτάρι Ξάνθης ιδιωτική επιχείρηση

Όσο και να προσπαθήσουν οι αρμόδιοι της Αυτοδιοίκησης-με τα όποια λάθη- αν δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα και άνθρωποι να αλλάξουν νοοτροπία, θα δείχνουμε παντα με το δάκτυλο τους άλλους ότι φταίνε και δεν θα κάνουμε αυτοκριτική, για το μερίδιο της δικής μας ευθύνης.
Ας το συνειδητοποιήσουν κάποιοι πως το τρένο της περιβόητης ανάπτυξης περνάει από τον Αγροδιατροφικό τομέα και τον Τουρισμό και ας αποφασίσουν να ανέβουν…
Είμαστε μόλις στην Τρίτη Συνέργεια και ενώ ξεκίνησε ο θεσμός με ορμή, θετική ενέργεια και ενδιαφέρον για συνεργασία από όλους δείχνει πως φθίνει πολύ νωρίς. ..κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους αρμοδίους της Περιφέρειας…
Ωστόσο δεν είναι μια υπόθεση απλής διεκπαιρέωσης η Συνέργεια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και μόνο. Μας αφορά όλους, αν αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον δούμε εκεί που του αξίζει…

Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
Θωμαΐδης “ένωση” ελιάς σοκολάτας
Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
Καβάλα:Τρίτη Συνέργεια …Η Συνέργεια ακόμα ζητούμενο στην ΑΜ-Θ
Ελαιοκομικός συνεταιρισμός Μαρώνειας

ΥΓ1: Δυναμική η παρουσία της Ροδόπης με Σπύρο Οικονόμου και τη Θρακιώτικη Ζύμη, Προϊόντα δίκοκκου σιταριού Δημήτρης Καρακούσης, ΚΟΙΝΣΕΠ ΣΠάρτακος με ζυμαρικά και αλεύρι δίκοκκου σιταριού, Ελαιοκομικό συνεταιρισμού Μαρώνειας μαζί με το πρόσφατο χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο της Μαρώνειας από το Λονδίνο.

ΥΓ2: Στις φωτογραφίες
η επίπονη εργασία των ανθρώπων που επιθυμούν δικτύωση και που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος