«Τα χρήματα του ΕΣΠΑ με τα οποία διαμορφώνουν προγράμματα ενίσχυσης των αυτοαπασχολούμενων, προέρχονται από τη σκληρή και συνεχή φορολόγηση τόσο των ίδιων όσο και του εργαζόμενου λαού γενικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος από τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, η οργάνωση του ΚΚΕ σημειώνει ότι «με αυτό τον τρόπο συγκεντρώνονται και κατανέμονται όπου αποφασίζουν κάθε φορά Ε.Ε., και κυβερνήσεις. Με δύο λόγια είναι δικά μας λεφτά».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τα περισσότερα χρήματα καταλήγουν στους πιο ισχυρούς οικονομικά αφού οι όροι συμμετοχής αποκλείουν όσους βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση ή έχουν καταστραφεί από τη κρίση και την πανδημία. Την ίδια στιγμή που το ενδιαφέρον των περισσότερων αυτοαπασχολούμενων «αιχμαλωτίζεται» στην αναζήτηση της πιο δίκαιης μορφής χρηματοδότησης διαφεύγει της προσοχής το σπουδαίο: ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί μέτρο μιας χρήσης. Μέτρο που θα παράξει σύντομο αποτέλεσμα για μια βραχυπρόθεσμη περίοδο. Μέτρο που θα αποτελέσει μια σύντομη ανάσα και πάλι βουτιά στα βαθιά νερά της υπερφορολόγησης, της αναδουλειάς, των χρεών, των κατασχέσεων κλπ. Εξάλλου, και στις δύο περιπτώσεις, είναι μέτρο που δεν χωράει όλους όσους έχουν ανάγκη στήριξης, πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης».

Μοιράσου το άρθρο: