“Μήπως φταίμε εμείς που «χαλαρώσαμε»;”, είναι ο τίτλος-ερώτημα της ανακοίνωσης με την οποία το ΚΚΕ Ροδόπης απευθύνεται προς τους γονείς. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Το σχολείο ήταν απροετοίμαστο για τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας γιατί και πριν δεν ήταν οργανωμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών.”

Στην ίδια ανακοίνωση-μήνυμα για τους γονείς, μεταξύ άλλων, τονίζεται: “Η κυβέρνηση από το καλοκαίρι ήδη μπορούσε να πάρει μέτρα για τα σχολεία. Χρόνο είχε. Χρήματα είχε. Πολιτική βούληση δεν είχε. Και τα δισεκατομμύρια ευρώ που πήρε τα χαρίζει ‘αριστερά και δεξιά’. Κάνει τα χατίρια σε μεγάλες εταιρείες του Τουρισμού, των Μεταφορών.” Ενώ σημειώνεται ότι το «να μην έχεις εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση σημαίνει να έχεις εμπιστοσύνη στη δύναμή σου να επιβάλεις το δίκιο σου.”

Στην ανακοίνωση τίθενται για μια ακόμη φορά οι διεκδικήσεις: ”Να γίνουν εδώ και τώρα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία, να λυθούν τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής. Να λειτουργήσουν ουσιαστικά όλα τα ολοήμερα, όλες οι δομές Προσχολικής και Ειδικής Αγωγής που είναι αναγκαίες. Να λειτουργήσουν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Και η ζωή συνεχίζεται και γι’ αυτό παλεύουμε για να την κάνουμε πιο όμορφη και δημιουργική. Κόντρα στα διάφορα τηλε-σκουπίδια που πετάνε στα παιδιά μας.”

Μοιράσου το άρθρο: