Μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων , Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. Ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό η νέα σχολική χρονιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η τομεακή οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της αφού χαιρετίζει τον δίκαιο, όπως χαρακτηρίζει, αγώνα των μαθητών, -1ου ΓΕΛ /2ο ΕΠΑΛ σε κατάληψη-καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά το κλίμα τρομοκρατίας από τους διευθυντές δύο σχολείων, αλλά και τα τηλέφωνα της Ασφάλειας το μεσημέρι της Τρίτης σε σπίτια μαθητών, «όπου οι γονείς καλούνται να μαζέψουν τα παιδιά τους, για να μην επέμβει ο εισαγγελέας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για το θέμα ο γραμματέας του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ, Νίκος Καλομοίρης, κάλεσε την κυβέρνηση να μην ψάχνει υποκινητές. «Οι υποκινητές είναι τα προβλήματα και αιτήματα των μαθητών για την προάσπιση της υγείας τους με τον συνωστισμό που υπάρχει στις σχολικές αίθουσες των άνω 25 ή και 30 ατόμων».

«Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς, να στηρίξουν το δίκαιο και ελπιδοφόρο αγώνα των μαθητών τους προκειμένου να παρθούν έστω και τώρα –καθυστερημένα- τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, και να εξασφαλίζεται η ποιοτική μόρφωση των μαθητών από κάθε άποψη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Η συνέντευξη του κ. Καλομοίρη στην ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: