Άλλο ένα 4ήμερο σεμινάριο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης-ΚΟΙΝΣΕΠ- Ιπποκράτεια Διαβίωση, Ψυχοσωματικής Υγείας και Αποτοξίνωσης, διεξήχθη στην Αράχωβα από τις 29 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια σεμινάριο ολιστικής θεραπείας της ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει σεμινάρια αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης, διαχείρισης έντονων συναισθηματικών καταστάσεων, βελτίωσης της καθημερινότητας, έκφραση των βαθύτερων επιθυμιών, θεραπείας τραυματικών εμπειριών και στοχεύοντας σε μια πιο ποιοτική ζωή.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου στο Ξενοδοχείο Ανεμόλια της Αράχωβας, το πρόγραμμα ξεκινούσε με ασκήσεις Τσι κονκ, για την ευθυγράμμιση του νου και την αναζωογόνηση των οργάνων του σώματος. Ακολουθούσε το πρωϊνό πρόγευμα, το οποίο αποτελούνταν, όπως και ολόκληρη τη διατροφή, καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, από φρούτα, λαχανικά, ρύζι, κινόα, μείγματα βοτάνων, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, ροφήματα αμυγδάλου με βρώμη, μέλι, καθώς το σεμινάριο στόχευε και στην αποτοξίνωση του οργανισμού!
Το βράδυ το μενού περιελάμβανε σούπες λαχανικών, ενώ το πρώτο δείπνο, την τιμητική της είχε η σούπα του Ιπποκράτη!
Στο κομμάτι των εισηγήσεων αφού έγινε ανάλυση για τη διαχείριση του άγχους και των ενοχών-με τη διάκριση των τύψεων-, έγινε αναφορά στους θεραπευτικούς κώδικες του Λόυντ, αλλά και στην εισαγωγή της κβαντικής θεραπείας και πως αυτή επιτυγχάνεται!
Τα βράδια γίνονταν προβολές ταινιών και συζήτηση πάνω σε αυτές!
Την τελευταία μέρα έγινε και μια εκδρομή και ξενάγηση στους Δελφούς, στο Ναό της Αθηνάς της Προναίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και μαντείο των Δελφών!


Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Ιπποκράτεια Διαβίωση και Κλινικός υπνοθεραπευτής, Βαγγέλης Δαφόπουλος, τόνισε πως η επίδραση όλων των εισηγήσεων και της όλης εμπειρίας από τα σεμινάρια δρα συν τω χρόνω και σίγουρα οι συμμετέχοντες φεύγουν πάντα διαφορετικοί από το πως προσήλθαν! Τις αλλαγές έγκειται σε αυτούς αν θα τις συνεχίσουν και αν θα υιοθετήσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, που θα προάγει την υγεία τους και την ζωή τους!
Δεν αποκλείεται μια και κορυφαίο γεγονός των δραστηριοτήτων της ΚΟΙΝΣΕΠ ήταν το συγκεκριμένο σεμινάριο, λόγω της ανταπόκρισης του κόσμου να επαναληφθεί σαφώς διαφοροποιημένο και σε άλλες όμορφες περιοχές της Ελλάδας!

ΥΓ: Στο σεμινάριο συμμετείχαν 25 άτομα από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Δαφόπουλου στην ΕΡΤ Κομοτηνής!
https://drive.google.com/open?id=1AhNVoa6yd3TCPszDommhAYfcveOMZeBk

Μοιράσου το άρθρο: