Το καλοκαίρι είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί, να διαβάσει και να δει πολλές παραστάσεις, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει την «Αντιγόνη» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη. Και τώρα ανανεωμένη επιστρέφει στο κοινό της Κομοτηνής γιορτάζοντας μαζί του 10 χρόνια ζωής και δημιουργίας «Επί Σκηνής».

10 χρόνια «Επί σκηνής» η Μυρσίνη Λαντζουράκη, σκηνοθέτης,υπεύθυνη του εργαστηρίου, με τους ταλαντούχους μαθητές της. Σήμερα και αύριο γιορτάζουν τα γενέθλιά του εργαστηρίου και παρουσιάζουν την ξεκαρδιστική κωμωδία του Σαμ Μπόμπρικ «Να ζει κανείς ή να μη ζει… κανείς» στις 21:00 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30), με είσοδο ελεύθερη.

«Είναι η ομάδα των ενηλίκων, των παιδιών που ακολουθούν το εργαστήριο από τη «γέννηση» του.» δηλώνει για τους οκτώ νεαρούς και νεαρές που ακολουθούν το Εργαστήρι δέκα χρόνια τώρα. «Πώς πέρασαν δέκα χρόνια;» αναρωτιέται έκπληκτη κι εκείνη από τα παιχνίδια του χρόνου και σημειώνει «Πέρασαν γρήγορα και πολύ δημιουργικά και αφήνοντας στην πλάτη μου μεγάλη εμπειρία. Συνεργάζομαι με κάποια παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο. Βλέπω τώρα παιδιά που ήταν στο εργαστήριο να ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο, να είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι ή να υλοποιούν θεατρικά προγράμματα στην εκπαίδευση.»

Παράλληλα, προτρέπει το θεατρόφιλο κοινό «να έρθουν για να περάσουν όμορφα. Θα ξεφύγουν από τα προβλήματα τους. Οκτώ άνθρωποι πάνω στη σκηνή δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό». Στο φουαγιέ του θεάτρου , όμως, θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για την αγορά εξοπλισμού που θα χορηγηθεί στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής. «Παροτρύνω τους συμπολίτες μας από ένα ευρώ να βάλει ο καθένας θα αγοραστούν κάποια είδη πρώτης ανάγκης. Η συνεισφορά τους είναι απίστευτα μεγάλη.» σημειώνει και δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής «Έχω την απίστευτη συνεργασία των ανθρώπων του ΔΗΠΕΘΕ. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε. Έτσι, θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς .»
Φώτο:Μυρσίνη Λαντζουράκη ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: