Πρωτογενής Τομέας
Πακέτο δεκατριών μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών
Πακέτο δεκατριών µέτρων για την ενίσχυση των αγροτών, στα οποία περιλαµβάνονται, µεταξύ άλλων, έκτακτες αποζηµιώσεις για καλλιέργειες και κτηνοτρόφους, αυστηρότερο πλαίσιο για τη διακίνηση γάλακτος και τις ανοιχτές τιµές στο βαµβάκι, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Σταύρος Αραχωβίτης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε µε εκπροσώπους των αγροτών του Τυρνάβου.

«Η χώρα έχει πλέον άλλες δυνατότητες µετά την έξοδο από τα µνηµόνια. Η µεταµνηµονιακή εποχή οικοδοµείται πάνω σε ένα παραγωγικό µοντέλο το οποίο έχει ως θεµέλιο λίθο την πρωτογενή παραγωγή. Αυτό δεν είναι σχήµα λόγου, είναι πραγµατικότητα και το έχετε δει, πως µετά τον Αύγουστο πόσα πράγµατα µπόρεσαν να ξεπεραστούν ενώ για πολλά χρόνια λίµναζαν» είπε χαρακτηριστικά. Στο επόµενο τρίµηνο θα ανακοινωθούν συνδυαστικά µέτρα για τη µείωση του κόστους παραγωγής.

Οικονομία
Ανοιχτά την Κυριακή 20 Ιανουαρίου τα καταστήματα
Αρχίζουν από αύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, προβλέπεται προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την 1η Κυριακή, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου.

 

Παιδεία
Κλειστά τα σχολεία
Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν πολλά σχολεία και τη Δευτέρα καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  προκήρυξαν και νέες κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών: «Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων)».

Μελισσοκομία
«Το Κεντρί»¨στο πλευρό των μελισσοκόμων
Ο Σύλλογος Ν.Ροδόπης «Το Κεντρί » διοργανώνει σεμινάριο στις 30 Ιαν 2019 στο Κέντρο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής , για την Διατροφή της Μέλισσας( Λιόλιος Βασίλειος -Διδάκτωρ Α.Π.Θ.) , αλλά και την Νέα Απειλή που πλήττει την Ιταλία και Γαλλία και ονομάζεται Σκαθάρι Aethina tumida . Ομιλητής θα είναι ο Ουρεηλίδης Κωνσταντίνος -Κτηνίατρος , εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Σκαθάρι. Την ίδια μέρα ο Σύλλογος θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του .

Πολιτισμός
Ο ΜΟΚ διοργανώνει τον ετήσιο χορό του
Ο ΜΟΚ διοργανώνει τον ετήσιο χορό του και καλεί όλα τα μέλη και φίλους να διασκεδάσουν παρέα και να «γεμίσουν» με ήχους παραδοσιακούς από όλη την Ελλάδα! Το μουσικό σχήμα “Μπάντα Τέτοια” θα πλαισιώσει μουσικά την βραδιά και θα κρατήσει συντροφιά μέχρι το ξημέρωμα. Η διοργάνωση στις 02/02/2019

 

Οι «Ακρίτες» χορεύουν και στηρίζουν
Ο σύλλογός «Ακρίτες Αμβροσίας » διοργανώνουν τον ετήσιο χορό τους το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 20.30 στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Χρήστος και Εύη στο 3ο χιλ. Εθνικής οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης. Τιμή εισόδου 15 ΕΥΡΏ (Περιλαμβάνει φαγητό και άφθονο ποτό ) Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πληροφορίες στα τηλέφωνα.: 6936962306 -2531097500.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη το μεσημέρι της 11-1-2019, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 26χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Μοιράσου το άρθρο: