Κτηματολόγιο – παράταση υποβολής δηλώσεων
Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης για τους κατοίκους της ημεδαπής , της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο δόθηκε χθες μέχρι την 31η   Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δόθηκε παράταση και για τα ακίνητα που κτηματογραφούνται στην  Ροδόπη και στη Θάσο.

Περιβάλλον
Συνεδρίαση για το χρυσό  σήμερα με πρωτοβουλία της ΠΕΔ
Σύγκληση των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30, στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη για να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας Χρυσωρυχείων στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας- Σαπών. Τη συνεδρίαση αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η δήλωση του δημάρχου Κομοτηνής

Με αφορμή την δημόσια συζήτηση, που άνοιξε εκ νέου, σχετικά με την δραστηριοποίηση των εταιρειών χρυσού στην Θράκη ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κος Γιάννης Γκαράνης καταθέτει με γραπτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τη ρητή κι αδιαπραγμάτευτη θέση εναντίωσής του σε εξορυκτικές δραστηριότητες στον τόπο μας. «Διερμηνεύοντας και εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των συνδημοτών μου δηλώνω ότι θα αντιταχθώ με κάθε τρόπο σε οποιοδήποτε εγχείρημα των εταιρειών χρυσού να παραβλέψουν και να υπερκεράσουν την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στις χρυσο-εξορυκτικές τους προτάσεις.» τονίζει ο κος Γκαράνης και σημειώνει «Συμπλέω ομόθυμα και ολόψυχα με τους συμπολίτες μου, είτε αυτοί είναι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, είτε είναι ενεργοί πολίτες, που εδώ και χρόνια, εγείρουν σθεναρή αντίσταση στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού.» Τέλος, η ανακοίνωση του κου Γκαράνη καταλήγει «Η εύφορη και ευλογημένη γη της Θράκης προσφέρει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης, που θα έχουν στο επίκεντρό τους τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο. Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, όρθιοι στις επάλξεις, προκειμένου να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υλοποιήσει επενδυτικά σχέδια, που θα αγνοούν κατάφωρα τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.»

Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Να βρεθεί απέναντι στην παραχώρηση του χρυσού στους μονοπωλιακούς ομίλους, να παλέψει ενάντια στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού σε Ροδόπη και Έβρο καλεί με ανακοίνωσή του η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ τον λαό της περιοχής. «Να αγωνιστεί βάζοντας στο στόχαστρο την καπιταλιστική ανάπτυξη, που έχει γνώμονα το επιχειρηματικό κέρδος, θυσιάζοντας τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις το ίδιο το περιβάλλον» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο γενικός γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων στον Ίασμο
Ο γενικός γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος επισκέφτηκε το δημαρχείο Ιάσμου συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Μαμσάκο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης αποβλήτων και περιβάλλοντος.

Συνδικαλισμός
Συλλαλητήριο στις 17 Σεπτεμβρίου
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία με στόχο τη διαμαρτυρία ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τον αναπτυξιακό Νόμο. «Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και η διεκδίκηση των εργαζομένων» τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Λιμεναρχείο
Ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας στην γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας (άγονη γραμμή) Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, η εν λόγω γραμμή ανατέθηκε, για την χρονική περίοδο μέχρι της 31 Οκτωβρίου 2019, στην Ανώνυμη Ναυτική και Μεταφορική Εταιρεία Ζακύνθου (Zante Ferries), με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής». Το «Αδαμάντιος Κοραής», σύμφωνα με την ίδια απόφαση ξεκινά τα δρομολόγια του την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Εθελοντισμός
Το Καλοκαίρι στο ΚΔΗΦ «αξιΖΩ»
Ικανοποιημένοι από τον απολογισμό του καλοκαιριού δηλώνουν οι υπεύθυνοι του ΚΔΗΦ «αξιΖΩ» . Σύμφωνα με ανάρτηση τους όλοι οι ωφελούμενοι όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, μέσα από τις ομάδες κηπουρικής που πραγματοποιούνται στους εξωτερικούς χώρους του κέντρου, φύτεψαν λουλούδια, δέντρα ενώ καθημερινά από τον λαχανόκηπο μας μάζευαν φρούτα και λαχανικά που είχαν οι ίδιοι σπείρει τους προηγούμενους μήνες. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψυχαγωγίας και κοινωνικής ένταξης τέσσερις φορές την εβδομάδα πήγαιναν στη παραλία Μέσης για θαλάσσιες δραστηριότητες, ενώ στα τέλη του Αυγούστου δημιουργήθηκε και η ομάδα Aqua Aerobic σε πισίνα. Συνεχίστηκαν και τους καλοκαιρινούς μήνες οι έξοδοι και η συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ενώ παράλληλα οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καινούργια αθλήματα μαζί με τους γυμναστές του συλλόγου. Για μια ακόμα χρονιά οι ωφελούμενοι συμμετείχαν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, στις κατασκηνώσεις της Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη. «Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και είμαστε έτοιμοι για ακόμα περισσότερες δράσεις εντός και εκτός συλλόγου» δηλώνουν οι υπεύθυνοι.

Μητρόπολη- Πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Την Δευτέρα το απόγευμα και την Τρίτη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα χοροστατήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Γλυφάδας.

 

 

 

 

Πολιτισμός
Εγγραφές σε εκπαιδευτικά εργαστήρια
Συνεχίζονται καθημερινά οι εγγραφές στα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με παιδικά εργαστήρια και εργαστήρια ενηλίκων. Επίσης, στο ίδρυμα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου Αίμου γίνεται διδασκαλία των εξής ξένων γλωσσών: Βουλγαρικής, Ρωσικής και Τουρκικής

Συναυλία Fasi Prima
Οι FaSi Prima για πρώτη φορά θα εμφανιστούν σήμερα για μια live εμφάνιση στον φιλόξενο χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ.
Με κιθάρα, σαξόφωνο και φωνή θα παρουσιαστεί ένα μουσικό πρόγραμμα με Rock, Pop ,Blues αλλά και έντεχνες μουσικές επιρροές. Είσοδος: 5€ με ποτό / Έναρξη: 9.30 μ.μ

Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδίσματος
Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδίσματος με την Κατερίνα Παπαδοπούλου θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Οκτωβρίου στη ΦΕΞ.

 

Αστυνομία
Συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη προχθές (12-9-2019) το μεσημέρι, στο νόμο Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με έναν 31χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, ένα σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 49χρονο και συνοδηγό τον 31χρονο. Στη θέα των αστυνομικών ο συνοδηγός διακινητής τράπηκε πεζός σε φυγή, δια φεύγοντας τη σύλληψη, ενώ ο 49χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: