Περιβάλλον
Συζήτηση για το χρυσό
Στις εξής αποφάσεις κατέληξε η χθεσινή συνάντηση που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη η ΠΕΔ Αν. Μ.Θράκης, με πρωτοβουλία του προέδρου της, Ευάγγελου Λαμπάκη και με θέμα την εξόρυξη του χρυσού σε Ροδόπη Έβρο.: α) Το ψήφισμα με τις υπογραφές των παριστάμενων να κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, β) Το θέμα της εξόρυξης χρυσού να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο με εισηγητική πρόταση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γ) να ζητηθεί η δέσμευση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης ότι τα μέλη του δεν θα συναινέσουν σε ενδεχόμενη πρόταση διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα του Χρυσού.

Κοινωνία
Ειδικό εποχικό επίδομα
Αύριο Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, από τις 08:00, θα ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα έτους 2019 από τους δικαιούχους, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η αντίστοιχη διαδικασία μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει: α) Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 15:00, για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 23:59) για όσους τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά (www.oaed.gr). Για την παραλαβή των δικαιολογητικών, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης, φέτος, ξεπεράστηκαν ταχύτερα από κάθε άλλη φορά τα τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος 25 ημέρες πιο νωρίς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των εξής κλάδων: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες. χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

ΔΠΘ
Μητρώο φοιτητών για πρακτική άσκηση
Η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προτίθενται να δημιουργήσουν μητρώο φοιτητών από το οποίο θα καλεί, ανάλογα με τις ανάγκες των τμημάτων του, φοιτητές για πρακτική άσκηση (internship) στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν εμπειρία εργαζόμενοι σε σύγχρονο περιβάλλον που ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής και καθοδηγούμενοι από έμπειρο προσωπικό. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φοιτούν στο δεύτερο ή μεγαλύτερο έτος και να έχουν γνώσεις που να αφορούν σε ένα ή περισσότερα από τα πεδία που αναφέρονται στην αίτηση. Η διαδικασία επιλογής έχει ως κριτήρια το επίπεδο της γνώσης των αντικειμένων, προηγούμενη εμπειρία, διαθεσιμότητα, δυνατότητα συνεργασίας κ.α.
Η συνολική διάρκεια απασχόλησης είναι έξι μήνες για δεκαπέντε ώρες την εβδομάδα, χωρίς χρηματική αποζημίωση. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης χορηγείται σχετική βεβαίωση και υπάρχει δυνατότητα μετατροπής της πρακτικής άσκησης σε υποτροφία κατόπιν επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν μέχρι 30/9/2019 συμπληρωμένη την αίτηση στην διεύθυνση admin@noc.duth.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο admin@noc.duth.gr.

Πρωτογενής Τομέας
Την 5η Γιορτή Μελιού Κομοτηνής διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης «Το Κεντρί» στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής στις 5 και 6 Οκτωβρίου. Όσα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να συμμετάσχουν ως Εκθέτες , ή ως Εθελοντές , παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τον κ. Νίκο Καρακοστίδη στο 6944727261 ή 6975607610.

 

 

 

Λιμενικό
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή »ΔΙΚΕΛΛΩΝ», πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 45χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού
Συνελήφθη προχθές (13-9-2019), στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 45χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 45χρονη, διότι την εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό επιχείρησης, 140 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 50χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Αθλητικά
Διάκριση για τον Αναστάση Ράπτη και μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα
Τέλος του Βαλκανικού και Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με μεγάλη διάκριση και μετάλλιο για τον Κομοτηναίο Αναστάση Ράπτη με κατάκτηση της 2ης θέσης. Επίσης, 5ος παγκόσμιος ο Βαγγέλης Χριστόπουλος με σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, στην 7η θέση ο Δημήτρης Κεμπαρίδης με πολύ καλή εμφάνιση και ο Σερχάν Οσμάν που αγωνίστηκε με πάθος, αλλά είχε να αντιμετωπίσει μεγάλους αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης. Ο coach της αποστολής ήταν ο Κώστας Στοϊτσης, που με την σωστή καθοδήγηση του οι αθλητές  του Αθλητικού Συλλόγου «Budo Academy Fighters» απέδωσαν το 100% των δυνάμεων τους!

Μοιράσου το άρθρο: