Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για μια μεγάλη έκθεση, που έχει καθιερωθεί πια στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κομοτηνής. Τα εγκαίνια της 25ης ετήσιας έκθεσης εικαστικών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» , που θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη-Μέγαρο Στάλιου το Σάββατο,  στις 14 Δεκεμβρίου στις 19:30 το απόγευμα κρατούν σε εγρήγορση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους δασκάλους και τους μαθητές του Συλλόγου.

Ο κος Άρης (Αριστοφάνης) Ασσαριωτάκης, πρόεδρος του Συλλόγου «Αθηνίων» μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής εξήγησε πως θα παρουσιαστούν τα εικαστικά έργα των μελών του Συλλόγου. «Θα είναι μια πετυχημένη έκθεση, καθώς θα παρουσιαστούν νέα έργα, γλυπτικά, ζωγραφικά. Ό,τι δημιουργούν τα μέλη του συλλόγου, θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε.»

Σύμφωνα με τον κο Ασσαριωτάκη, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. «Μας έχει αγαπήσει, έχει έρθει κοντά μας» δηλώνει χαρακτηριστικά και μιλά με ενθουσιασμό για τους συνολικά 150 μαθητές και μαθήτριες μέλη του Συλλόγου. «Κάθε χρόνο στο Σύλλογο σημειώνεται μια ποιοτική και ποσοτική βελτίωση. Ξεκινήσαμε από τρία τμήματα και φτάσαμε στα 15. Φέτος μάλιστα θα προσθέσουμε ένα ακόμη, το εργαστήριο ψηφιδωτού.» αποκαλύπτει ο κος Ασσαριωτάκης και προσθέτει πως η περιοχή έχει πολύ καλή σχέση από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο ακόμη με τα ψηφιδωτά, όπως επίσης και με την κεραμική.

«Νιώθουμε πλήρεις, κάνουμε κάτι που λατρεύουμε, που αγαπάμε και το πιο σημαντικό είναι αυτό που ανέφερα πιο πριν, η αντανάκλαση αυτού του πράγματος οδήγησε στο να έρθει ο κόσμος κοντά μας , είμαστε ακόμη πιο θαρραλέοι και έτσι πορευόμαστε.» δηλώνει ο Ασσαριωτάκης. Θα εκτεθούν συνολικά 30 γλυπτικά και 70 νέα ζωγραφικά έργα. Έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. «Προσπαθούμε με έναν πολιτισμένο τρόπο να δώσουμε στα μέλη μας να κατανοήσουν ότι η κάθε καινούργια έκθεση που θα γίνεται να περιλαμβάνει νέες δημιουργίες για να μην κουράζουμε τον κόσμο, με ένα έργο που το έχει δει ξανά και ξανά. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να το κάνουμε.»

Σήμερα ξεκινά και διήμερο σεμινάριο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ολοκληρώνεται την Τετάρτη. «Μέσα από τη συζήτηση με το Βασίλη Μακέδο ανακαλύψαμε ότι πάρα πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται στην Ξάνθη γι αυτά τα σεμινάρια» δηλώνει ο κος Ασσαρωτιάκης και εξηγεί «Είναι ένα ειδικό σεμινάριο με ειδικό επιστήμονα, τη Χριστίνα Τσιμούδη, Παιδοψυχολόγο με εξειδίκευση στην παιγνιοθεραπεία και έχουν δηλώσει συμμετοχή δάσκαλοι, καθηγητές κ.α.»
Τέλος, σχολιάζοντας την δική του συνεχή παρουσία στο Σύλλογο, αλλά και των υπολοίπων μελών του ΔΣ σημειώνει πως μόνο με συνεχή παρουσία, πολύ δουλειά, έλεγχο και προσφορά μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο «Αθηνίων».
Φώτο:Ο κος Άρης Ασσαριωτάκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: