Πολιτική
Σε αποχή οι δικηγόροι
Σε αποχή βρίσκονται από χθες οι δικηγόροι του νομού Ροδόπης, ενώ από σήμερα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι της Καβάλας. Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων, μελών του έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου, εκφράζοντας, για άλλη μια φορά, τη σαφή και κατηγορηματική αντίθεση στην απόφαση αυτή, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά, εργασιακά κριτήρια.

Συνάντηση της κας Ε. Λαφτσή με τον Παπαδημούλη
Με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ,Δημήτρη Παπαδημούλη συναντήθηκε η κα Ελένη Λαφτσή, μαζί με υποψηφίους της «ΠΟΛΗτικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση για τις δυνατότητες, τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο Δήμος Κομοτηνής. Ζητήθηκε από τον κο Παπαδημούλη να στηρίξει τις πρωτοβουλίες και τα σχέδια που έχει καταθέσει, τις πολιτικές που θέλει να ασκήσει και τις δράσεις που θέλει να υλοποιήσει η κα Λαφτσή με τους συνεργάτες της ,καθώς και να τις εντάξει στις δικές του προτεραιότητες. «Του εκφράσαμε επίσης με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για απόσυρση της διάταξης που αφορά την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή.Και βέβαια του γνωστοποίησα την επιστολή που απέστειλα για το ίδιο θέμα,προ ημερών στον Πρωθυπουργό της χώρας.» ανέφερε η κα Λαφτσή.
Κόμματα Κινήματα
Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση της Ν.Ε Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής
Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση της Ν.Ε Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 στη λέσχη Κομοτηναίων Β όροφος, με ομιλητές τους: Τζελέπη Μιχάλη, Βουλευτή Σερρών και Κωνσταντίνου Στέργιο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Στις 12.30 το μεσημέρι το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ θα γίνει δεκτό από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. κ. Πολυχρονίδη στην έδρα της Πρυτανεία της στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Νομικής Σχολής εξαιτίας της επικείμενης ίδρυσης της 4ης Νομικής της Πάτρας που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση.

Κοινωνία
Δεν αναστέλλει την λειτουργία του το κατάστημα των ΕΛΤΑ
Δεν αναστέλλει τελικά τη λειτουργία του το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ξυλαγανή με απόφαση της Διοίκησης της εταιρείας. Πρόκειται για κατάστημα που  εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους, αλλά και παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα ο Δήμος θεωρεί ότι η απόφαση της αναστολής λειτουργίας ήταν καθόλα παράνομη σύμφωνα με την σχετική σύμβαση που έχουν υπογράψει τα ΕΛΤΑ με το ελληνικό δημόσιο. Για το σκοπό αυτό προετοίμασε και δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης .
Ικανοποιημένη η δημοτική αρχή Μαρωνείας Σαπών
Για το θέμα της μη αναστολής της λειτουργίας του καταστήματος ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κο Γιάννης Σταυρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανάκληση της απόφασης της διοίκησης των ΕΛΤΑ είναι μία νίκη των τοπικής κοινωνίας .Το ταχυδρομείο της Ξυλαγανής δεν θα κλείσει .Ο τόπος μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχτεί την απαξίωση και το γύμνωμα που του επιφυλάσσουν τα διαχρονικά κέντρα των αποφάσεων που δεν υπολογίζουν ανθρώπους αλλά μόνο αριθμούς. Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή ,χωρίς κραυγές και με τρόπο ουσιαστικό μετέφερε την επιχειρηματολογία του στην Διοίκηση των ΕΛΤΑ θεωρώντας πως η απόφαση είναι απαράδεκτή και παράνομη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους βουλευτές του τόπου μας Μουσταφά Μουσταφά και Αιχαν Καραγιουσούφ για την συνεργασία και τις επαφές που είχαν ώστε τελικά να οδηγηθούμε στο θετικό αποτέλεσμα .Συνεχίζουμε δυναμικά διεκδικώντας για τον τόπο μας αυτά που του αξίζουν.»
Περιφέρεια
Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης
Τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμονα, επισκέφτηκαν χθες το μεσημέρι, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ξάνθης Τάσος Καραδέδος, Γιώργος Καρακασίδης και Κώστας Παμπουκίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκησε περίπου μία ώρα, αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα θρησκευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, ενώ αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με αντικείμενο την εκκλησιαστική ιστορία του τόπου.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για την τουριστική ανάπτυξη μίλησε ο Αντώνης Γραβάνης
Τις προτεραιότητές του για την ανάπτυξη του δήμου παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης, επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» μιλώντας στο Φανάρι της Ροδόπης. «Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχει αφεθεί στην τύχη της με μεγάλο μερίδιο ευθύνης να αναλογεί στην διοίκηση του Δήμου» ανέφερε ο κος Γραβάνης. Κατηγόρησε επίσης το Δήμο Κομοτηνής ότι δεν αξιοποίησε την γεωγραφική του θέση αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις εισόδους επισκεπτών μέσω του Τελωνείου της Νυμφαίας. Ο κος Γραβάνης ζήτησε την στήριξη όλων ώστε, όπως είπε, ο Δήμος Κομοτηνής να γυρίσει σελίδα.

11 νέοι υποψήφιοι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ
Ένδεκα νέες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»  δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα. Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Καρακολίδη, Κώστα Παύλου, Χρήστο Σκέντο, Χρυσάφη Κολιντζαρίδη, Γιώργος Καρακιουλάχης, Ελισάβετ Παρλάκ, Τασούλα Γεωργαντά, Νίκος Καρχαδάκης, Εύη Μητσοπούλου, Σμαρώ Δημαρά και Άρης Χαλδογερίδης – Γκρατσιάνο.
Ο απολογισμός του δημάρχου Μύκης
Ο απολογισμός των πεπραγμένων του Δημάρχου Μύκης Τζεμήλ Καπζά από το 2014 έως σήμερα, καθώς και ο προγραμματισμός του για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ξάνθη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι 63 πρώτοι Υποψήφιοι Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.
Παιδεία
Η τελετή λήξης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής δια Βίου Μάθησης
Η τελετή λήξης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής δια Βίου Μάθησης – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την περίοδο 2018-2019, στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν οι ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ παρακολούθησης στους δικαιούχους συμμετέχοντες. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή δια Βίου Μάθησης – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποτελεί μία δράση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ημερίδα Συμβουλευτικής
Η Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔοΣυΠ) του Δ.Π.Θ. οργανώνει ημερίδα  αύριο στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής στις έξι το απόγευμα.

 

Εκδηλώσεις
Στα παιδιά και τον λαό της Παλαιστίνης
Εκδήλωση «Συμπαράσταση στα παιδιά και τον λαό της Παλαιστίνης», θα φιλοξενηθεί αύριο στις 7 μ.μ. στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.

6ο «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων, μουσικών σχολείων»
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 6ου «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων, μουσικών σχολείων» ξεκινά σήμερα στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Πρόκειται για μια εκδήλωση -σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης σε τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο. Μια θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια τρελή μουσική γειτονιά» σε κείμενα της καθηγήτριας Φανής Τερζόγλου.
Συναυλία Κλασικής και Βυζαντινής Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Συναυλία Κλασικής και Βυζαντινής Μουσικής διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης- Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Μητροπόλεως Μαρώνειας & Κομοτηνής.

Ο καιρός
Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μοιράσου το άρθρο: