Πολιτική
Η τουριστική ανάπτυξη της Ροδόπης στο επίκεντρο της περιοδείας της Υφυπουργού Εσωτερικών

sdr

Συναντήσεις και εποικοδομητικός διάλογος με τους μαθητές Γυμνασίου, συζήτηση με κατοίκους της περιοχής Φανάρι για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους, αλλά και σύσκεψη με τουριστικούς φορείς του νόμου Ροδόπης είχε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατά την περιοδεία της χθες στο Νομό Ροδόπης. Το πρόγραμμα της ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στις γειτονιές της οδού Τέρμα Αδριανουπόλεως και Ήφαιστος. Ο τουρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο της περιοδείας της κ. Χατζηγεωργίου στο Νομό Ροδόπης καθώς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς τουρισμού του Νομού. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με μέλη των ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ροδόπης και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

dav

Η Υφυπουργός άμεσα, όπως είπε, θα μεριμνήσει για την στελέχωση του τελωνείου της Νυμφαίας τους καλοκαιρινούς μήνες για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των τουριστών. Η κ. Χατζηγεωργίου είχε ευρεία σύσκεψη με φορείς και σωματεία της Ροδόπης, όπου τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα του ΥΜΑΘ «Δημιουργώ», για την επιχορήγηση και προβολή δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Πολιτική Συγκέντρωση
Προεκλογική πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η Τ.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ του ΚΚΕ
Προεκλογική πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η Τ.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ του ΚΚΕ, το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19.00, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Παπατολίδης Δημήτρης υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν ακόμα: ο Αγγέλου Γιάννης και ο Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ο Λεβέντης Ιωάννης υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συναντήσεις Γκαράνη με κατοίκους οικισμών
Με επισκέψεις σε οικισμούς του δήμου συνεχίστηκε η προεκλογική εκστρατεία του επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» και υποψηφίου Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη. Μαζί με υποψηφίους συμβούλους της παράταξής του, βρέθηκε στους Αγίους Θεοδώρους, στη Νέα Αδριανή, στο Νέο Σιδηροχώρι, στο Ανθοχώρι, στο Θρυλόριο, στον Ροδίτη, στα Παγούρια και στην Παραδημή. Όπως τόνισε ο ίδιος με έμφαση, «το σημαντικό είναι να ακούμε ο ένας τον άλλον, να ανταλλάσσουμε απόψεις, με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση. Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε επιτυχώς όσα από κοινού σχεδιάζουμε. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, με την πεποίθηση ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.»
«Εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης παρουσιάζουν οι οικισμοί του δήμου Κομοτηνής» υποστηρίζει ο Αντώνης Γραβάνης

Έργα υποδομής, ελλιπής οδοφωτισμός, αγροτική οδοποιία, σκουπίδια, αλλά και οι κακοτεχνίες των δρόμων μέσα στα χωριά συνθέτουν το σκηνικό των οικισμών σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύμπραξη Προοπτικής». Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης, κατά τις επισκέψεις του σε Ροδίτη – Γρατινή, Μεσσούνη – Αίγειρο – Ν. Καλλίστη, Υφανταί – Μεσοχώρι – Παραδημή – Κρανοβούνια, Αδριανή – Παγούρια – Ν. Σιδηροχώρι και Γλυφάδα – Μέση τόνισε ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου, «οι συνδημότες μας με την ψήφο τους είτε θα επιβραβεύσουν αυτή την ζοφερή εικόνα είτε θα επιλέξουν την Αλλαγή για το δήμο Κομοτηνής, η οποία θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη του τόπου, με επίκεντρο τον ίδιο τον Άνθρωπο.»
«Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών»
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» και υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος («Διαχειριστική Αρχή»), που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με: ▪ Την πορεία των έργων και των δράσεων του ΕΣΠΑ που αφορούν το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών. Τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης. Τον προγραμματισμό για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο επόμενο διάστημα. Τα διαδικαστικά θέματα και την προετοιμασία για το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Επέτειος
Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου.
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνουν τα Ποντιακά Σωματεία Ν. Ροδόπης. Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:00 Πορεία από το Ηρώο της Κομοτηνής στο Μνημείο του Μητροπολίτη Χρύσανθου (στην πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου). Στις 20:00 Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Μνημείο του Μητροπολίτη Χρύσανθου (στην πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου) από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Ελάτε να ανάψετε ένα κερί στη μνήμη τους. Και την Κυριακή 19 Μαΐου 201910:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλη Μασμανίδη, φοιτητή του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ. Στις 11:00 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου (στην πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου) Και την Τρίτη 21 Μαΐου στις 19:00 Προβολή του βραβευμένου, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η ΜΠΑΝΤΑ», στην αίθουσα 1 του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου «Μάρτυρες……. 100 χρόνια μετά» του Νίκου Ασλανίδη.

Εκδηλώσεις μήνης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Θρυλόριο Ροδόπης

Εκδηλώσεις για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 11 το πρωί στο Θρυλόριο Ροδόπης θα πραγματοποιήσουν από κοινού η ΠΑΕ Ποντίων και ο Πόντος Θρυλορίου στο μοναδικό μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Ροδόπη που βρίσκεται στο γήπεδο του Θρυλορίου.

Υγεία
Οφθαλμολογικές εξετάσεις στους παιδικούς σταθμούς
Το «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» θα πραγματοποιήσει για ακόμα μία χρονιά οφθαλμολογικούς ελέγχους στα φιλοξενούμενα νήπια των Παιδικών Σταθμών Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 16/05/2019 στον Β΄ Παιδικό Σταθμό την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/05/2019 στον Η΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05/2019 Παιδικός Σταθμός Ροδίτη ΤΡΙΤΗ 21/05/2019 Δ΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός ΤΕΤΑΡΤΗ 22/05/2019 Ζ’ Παιδικός Σταθμός ΠΕΜΠΤΗ 23/05/2019 Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/05/2019 Ε’ Βρεφονηπιακός Σταθμός ΔΕΥΤΕΡΑ 27/05/2019 Παιδικός Σταθμός Ν. Σιδηροχωρίου ΔΕΥΤΕΡΑ 27/05/2019 Παιδικός Σταθμός Κοσμίου ΤΡΙΤΗ 28/05/2019 Παιδικός Σταθμός Αιγείρου ΤΡΙΤΗ 28/05/2019 Παιδικός Σταθμός Ν. Καλλίστης
Ημερίδα για ΑμεΑ
Ημερίδα για τη Νοητική Αναπηρία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου από το σύλλογο ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» στις 11 το πρωί στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.
Πολιτισμός
Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
Την Θεατρική παράστασης «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» ανεβάζει στις 22,23,24 και 25 Μαΐου στις 9.00 μ.μ. στο Στέκι της η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης.

 

 

Εκδρομή
22-26 Σεπ 2019-Προσκύνημα στους Άταφους Ήρωες στη Β.ΗΠΕΙΡΟ του 1940/41
Το ετήσιο Προσκύνημα στους ‘’Άταφους Ήρωες’’ του Έπους 1940-41 στη Β. Ήπειρο διοργανώνει και φέτος το Σεπτέμβριο η Ένωση Αποστράτων. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με δύο (2) λεωφορεία με ταυτόχρονες αναχωρήσεις από ΞΑΝΘΗ και ΑΘΗΝΑ. Το σημείο συνάντησης τους είναι ο μεθοριακός σταθμός Μαυρομάτι (ΣΑΓΙΑΔΑ). Το ταξίδι είναι ανοιχτό σε όλη την Κοινωνία.

Αστυνομικό δελτίο
Τραγωδία στη Ροδόπη
Τραγωδία σημειώθηκε στο νομό Ροδόπης με τον θάνατο νεαρής γυναίκας. Στις τέσσερις και μισή το απόγευμα του Σαββάτου 33χρονη γυναίκα μητέρα ενός μικρού παιδιού παρασύρθηκε από τρένο στην περιοχή του οικισμού της Καλλιθέας.

Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις επιχειρήσεων στην πόλη της Κομοτηνής
Συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, στην Κομοτηνή  δύο (2) ημεδαποί, ένας 17χρονος και μία 14χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως προέκυψε, διέρρηξαν τρεις (3) επιχειρήσεις, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μεταφορά μετανάστη
Προχθές το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 56χρονου οδηγού περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθόσον όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν η παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα και τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ.

Σύλληψη 23χρονης ημεδαπής για κλοπή
Συνελήφθη στην Κομοτηνή 23χρονη ημεδαπή, διότι εισήλθε σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ) και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα, πλην όμως έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 20χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Αθλητικά
Η επίδειξη σύγχρονου χορού και γυμναστικής από γυμναστήρια και συλλόγους της πόλης που αναβλήθηκε λόγω καιρού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.30 στην πλατεία Ειρήνης.

Μοιράσου το άρθρο: