Πολιτική
Οζγκιούρ Φερχάτ, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ
Τη μάχη των εθνικών εκλογών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει για πρώτη φορά ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Οζγκιούρ Φερχάτ. Στο πρώτο του μήνυμα μετά και την επίσημη ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του ο κ. Φερχάτ ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το κυβερνόν κόμμα για την επιλογή του, χαρακτηρίζοντας ως «χρέος» του να δώσει αυτή τη μάχη στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ροδόπη.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η κοινωνία και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, να επουλωθούν κοινωνικές πληγές και να τεθεί η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης για όλους. Προσωπικά νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια καθώς στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το λαό με τίμησαν, θέτοντας με στην πρώτη γραμμή της μάχης.» και η ανακοίνωση καταλήγει: «Είναι προσωπική μου επιθυμία, αλλά και χρέος προς την ιδιαίτερη πατρίδα μου, να δώσω αυτή τη μάχη ως υποψήφιος βουλευτής του νομού Ροδόπης.Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας».
Εκτός ψηφοδελτίου ο Αλέκος Κοντός
Εκτός του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης τέθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, το γαλάζιο στέλεχος έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου στην εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Υποψήφιοι με το ΚΚΕ στη Ροδόπη
Τους πέντε υποψηφίους βουλευτές του στη Ροδόπη ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ν. Ροδόπης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.
Πρόκειται για τους:
1.Αρναούτ Μουσταφά Μουμίν Τζελαετίν – Αγρότης
2.Κασαπαντωνίου Αμαλία – Εμποροϋπάλληλος
3.Ταξοπούλου Κατερίνα – Φιλόλογος
4.Φακιρίδης Νίκος – Συνταξιούχος παιδίατρος
5.Χατσή Αλή Αλή – Λογιστής

Αντιπεριφέρεια
Συνεχίζεται το πρόγραμμα του ψεκασμού κουνουπιών
Από τις 27 Μαρτίου ξεκίνησαν φέτος οι δράσεις του έργου της ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας σε μεγάλες εστίες και υγροτοπικά συστήματα στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον όπου αναπτύσσονται συνήθως πληθυσμοί από προνύμφες κουνουπιών. Κατά το μήνα Μάιο, πραγματοποιήθηκαν αεροψεκασμοί συνολικά σε 40.000 στρέμματα. Εντός του Ιουνίου, οι αντίστοιχες δράσεις συνεχίζονται σε 10.000 στρέμματα χέρσων ακαλλιέργητων εκτάσεων.
Πρωτογενής Τομέας
Εκπαίδευση μελισσοκόμων
Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου από 15:30 έως 20:30 στο Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας στη χώρα μας. Εκπαιδευτής θα είναι ο κ. Γκουσιάρης Αλέξανδρος από τη Λάρισα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 25310-22121.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας
Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και η υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός έργου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που αποτελεί συνέχεια του Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων Σαπών. Οι υπηρεσίες που παρέχει αφορούν τρείς κεντρικούς άξονες: Την υποδοχή, ενημέρωση υποστήριξη των πολιτών. Τη συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές και την παροχή Υπηρεσιών, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στη διεύθυνση Γεωργίου Γεννηματά 8 στις Σάπες, πλησίον του Κέντρου Υγείας. Η δομή λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επί οκταώρου βάσεως πέντε ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 7:00 έως τις 15:00 για τους πολίτες που κατοικούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Σαπών. Για τους πολίτες που κατοικούν στα όρια τη Δημοτικής Ενότητας Μαρωνείας, η δομή λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη από τις 8:00 – 15:00 στην Ξυλαγανή. Στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση Πολιτιστικών, Αθλητικών και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών, για τους θερινούς μήνες. Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν: Από 25 Ιουνίου στις Σάπες, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:30-12:30 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σαπών. Και από 19 Ιουνίου στην Ξυλαγανή, κάθε Τετάρτη 10:30-12:30 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής.
Εθελοντισμός
Μήνυμα αποδοχής από το Σωματείο ΑμεΑ
Ο γνωστός καλλιτέχνης graffity art, κος Στάθης Γκεβρέκης φιλοτέχνησε τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης. «Στόχος μας ήταν να περάσουμε ένα μήνυμα να αποδεχθεί ο κόσμος ότι η Αναπηρία δεν είναι αόρατη και ειδική ανάγκη αλλά ορατή και χρειάζεται την αποδοχή της κοινωνίας.» ανέφερε για την ωραία πρωτοβουλία ο πρόεδρος του Σωματείου, κος Τρύφωνας Καρούντζος.
Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές (14-5-2019) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 42 και 29 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι επτά (27) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά, το όχημα εισήλθε στην Επαρχιακή οδό Αρριανών – Φιλύρας, όπου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε έκτος της οδού, ενώ ο 33χρονος οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οκτώ (8) διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Συνολικά κατασχέθηκαν δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ.), το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη βραδινές ώρες της 15/16-6-2019, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Μοιράσου το άρθρο: