Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Τον Μάρτιο η λειτουργία του μόνιμου σταθμού ελέγχου οχημάτων στον κάθετο άξονα-
Τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με την επικείμενη εγκατάσταση και λειτουργία σταθερού σημείου ελέγχου οχημάτων στον κάθετο άξονα Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τον ερχόμενο Μάρτιο, απασχόλησαν μεταξύ άλλων, συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, παρουσία του Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση ενός πάγιου αιτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εξέφρασε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Τσαλικίδης, χαιρετίζοντας παράλληλα την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα κ. Σταμπουλίδη, όσο και την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Πολιτική
Εκπαίδευση Αστυνομικών της FRONTEX στην Θράκη
Την πρόταση του Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη να εκπαιδεύεται μέρος των Ευρωπαίων Αστυνομικών της FRONTEX στις Σχολές Αστυνομίας της Κομοτηνής, της Ξάνθης και του Έβρου υιοθέτησε ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς που ενημέρωσε την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε πρώτη φορά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από τον Βουλευτή Ροδόπης.
Κόμματα
Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
“Τον Νοέμβρη του 2018 -κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- η Ελλάδα είχε κληθεί και είχε συμμετάσχει στην διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη που είχε γίνει στο Παλέρμο της Ιταλίας. Στην διάσκεψη που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο τώρα η Ελλάδα με κυβέρνηση ν.Δ. είναι απούσα.” Αναφέρει σε δήλωσή του ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δεν προσκλήθηκε. Εκεί λοιπόν που οι «ανέτοιμοι συριζομαδούροι» τα είχαν καταφέρει, οι «έτοιμοι» επαγγελματίες της Ν.Δ. απέτυχαν παταγωδώς.¨»
Απάντηση των Υπουργείων για διόδια, συντήρηση της Εγνατίας και ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα για ΒΙΠΕ Κομοτηνής
Την απάντηση των Υπουργείων για διόδια, συντήρηση της Εγνατίας και ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα για ΒΙΠΕ Κομοτηνής και Θράκη γενικότερα έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του Βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ. «Δεν αναστέλλεται η κατασκευή διοδίων στον Φύλακα.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλευτή και σημειώνεται «Ακυρώθηκε από το ΣτΕ ο διαγωνισμός για τα αναλογικά διόδια. Στον αέρα από τις 11-11-2019 διαγωνισμός για την συντήρηση της Εγνατίας στο νομό Ροδόπης .Υπό επεξεργασία σχέδιο για την αναζωογόνηση των ΒΙΠΕ στο μέλλον. Κανένα ειδικό κίνητρο για Θράκη και Ροδόπη αντίστοιχα, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα να υπάρξουν κάποια εκπτωτικά πακέτα για συχνούς χρήστες της Εγνατίας Οδού.»
ΕΜΔΥΔΑΣ
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τα Δημόσια Έργα
Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει ομόθυμα την έντονη διαμαρτυρία του για τις συνεχιζόμενες, όπως υποστηρίζει, «πολιτικές υποστελέχωσης, υποβάθμισης των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, υποτίμησης των Διπλωματούχων Μηχανικών και ποινικοποίησης της εργασίας τους.» Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή « Οι πολιτικές αυτές είχαν και θα έχουν συντριπτικές επιπτώσεις στο Δημόσιο συμφέρον, στο περιβάλλον και στα κοινωνικά δικαιώματα. Τα αποτελέσματα τους είναι ήδη γνωστά και ορατά τόσο στην κοινωνία, όσο και στους ιδιώτες μηχανικούς.»

Δ.Π.Θ.
Ζωντανά θα μεταδοθεί η ομιλία του Καθηγητή του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη

Ζωντανά θα μεταδοθεί η ομιλία του Καθηγητή του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου σ τις 19:00 μ.μ. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης Έλληνα Καθηγητή του Μ.Ι.Τ, ο οποίος θα δώσει ομιλία με θέμα “Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας“, στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης. Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά στον σύνδεσμο www.livezone.gr/event/ .Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ξάνθης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca.
Πρωτογενής Τομέας
Τέλος στην αγωνία των τευτλοπαραγωγών για τη συνδεδεμένη ενίσχυση δίνει ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης
Την χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς ζαχαροτεύτλων αποφάσισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τευτλοπαραγωγή της χώρας.

Μητρόπολη
Το μήνυμα της Κυριακής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Στο περιστατικὸ της θαυμαστής θεραπείας των δέκα λεπρών από τον Χριστό αναφέρεται στο Κυριακάτικο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. « Καλλιέργησε την πίστη, όχι για να κερδίσει κάτι επὶγειο και προσωρινό, αλλά το μόνο ουσιαστικό, την αιώνια σωτηρία. Αὐτὸ εἶναι τὸ παράδειγμα πού καλούμαστε όλοι ν’ ακολουθήσουμε.» σημειώνει ο Μητροπολίτης.

 

 

 

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
4η Συνάντηση Χορωδιών Ροδόπης την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Την 4η Συνάντηση Χορωδιών Ροδόπης διοργανώνουν από κοινού ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σήμερα στις 20.00, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Συμμετέχουν οκτώ χορωδίες. Οι: 1) Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», 2) Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος», 3) Συλλόγου Πατεράδων Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, 4) Γραφείου Εσωτερικής & Εξωτερικής Ιεραποστολής Ι.Μ. Μαρωνείας & Κομοτηνής, 5) Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, 6) “E-CHO” Χορωδία Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης, 7) Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, 8) Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», 8) «Ναϊριάν Μεγεντί» Χορωδία Αρμένικης Εκκλησίας Κομοτηνής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!
Η τρίτη συναυλία του κύκλου Μουσικής Δωματίου
Η τρίτη συναυλία του κύκλου Μουσικής Δωματίου 2019-2020 που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ, θα δοθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ). Η συναυλία έχει τίτλο «Οι νέοι παίζουν για τους νέους» και εμφανίζονται ταλαντούχοι νέοι της πόλης μας σε μία συνάντηση με έργα για σόλο πιάνο, ο Ν. Βλαδημιρίδης, ο Κ. Κουμπάκης , ο Δ. Λύρατζης και η Μ. Φαλάλακη . Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

Βιβλιοπαρουσίαση
Το βιβλίο: «Βεν, Οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας» του Γιώργου Λυμπέρη παρουσιάζεται το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ροδόπης « ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ », 10ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων, το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και τις Εκδόσεις iWrite .Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Χρυσούλα Μίγγου (διευθύντρια 11ου ΔΣ Κομοτηνής). Θα διαβαστούν αποσπάσματα από την Νατάσα Κρόκου (εκπαιδευτικός). Συντονίζουν οι Αφροδίτη Βουτσελά (εκπαιδευτικός) – Απόστολος Πολύζος (εκπαιδευτικός). Μουσική από την Ινώ Παπαδοπούλου (εκπαιδευτικός) Δράσεις θεατρικού παιχνιδιού από τον συγγραφέα Γιώργο Λυμπέρη.
Κοπή βασιλόπιτας
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιφέρειας Ιάσμου διοργανώνει εκδήλωση κοπής της Bασιλόπιτας την Κυριακή στις 11:00πμ στο Καφέ – Ρεστοράν ΑΡΝΕΜΟΥΣΙ .

 

Εργαστήριο κινηματογράφου
Εργαστήριο κινηματογράφου με διδάσκοντα τον Πασχάλη Ξανθόπουλο με διάρκεια από τον Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2020 με Συμμετοχή: 10€ το μήνα θα λειτουργήσει η ΦΕΞ . 1η Συνάντηση – γνωριμία ενημέρωση την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.
Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη προχθές το απόγευμα, στο Κοπτερό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, 20χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες προχθές στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26, 25 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται.

Κατασχέθηκαν 452 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1 πιστόλι κρότου

Συνελήφθησαν προχθές (15-1-2020), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 69 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, κατά περίπτωση. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν: 410 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Καιρός
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ωρες, πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Μοιράσου το άρθρο: