Οικονομία
Συνάντηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης με τον δήμαρχο Κομοτηνής
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη Ιωάννη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξής της και γενικότερα θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στο Δήμο Κομοτηνής. Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της τουρισμού που μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη πυλώνα ανάπτυξης για το μέλλον της πόλης και διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη σχεδιασμού και συλλογικής δράσης. Τέθηκαν θέματα όπως ο γενικός χωροταξικός σχεδιασμός της πόλης, ειδικά σε σχέση με την χρήση γης όπου ζητήθηκε η επίσπευση της αλλαγής του. Συζητήθηκε επίσης η μεγαλύτερη συμβολή του Δήμου στο θέμα της πάταξης του παραεμπορίου και της εύρυθμης λειτουργία της Λαϊκής αγοράς, όπως επίσης και οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό καθώς και οι δυνατότητες συμμετοχής της Ομοσπονδίας σε αυτούς.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ανακοίνωση δήμου Μαρωνείας Σαπών
Με δημόσια ανακοίνωση του (16.1.2020) ο δήμος Μαρωνείας – Σαπών και ο δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις φόλες που άγνωστοι έριξαν στο Κρυονέρι Ροδόπης. Ο δήμαρχος βεβαιώνει ότι θα κινηθεί νομικά προκειμένου να τιμωρηθούν οι ιθύνοντες. «Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επαναπροώθηση των αδέσποτων ζώων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.» τονίζεται στην ανακοίνωση παράλληλα γνωστοποιεί ότι καταβάλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του «ανήθικου και παράνομου φαινομένου που δεν τιμά κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Περιφέρεια
Επερώτηση για τον αντικαπνιστικό Νόμο
Επερώτηση προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ με θέμα την «Αποκατάσταση της άποψης της Περιφέρειας ΑΜΘ, όσον αφορά τον αντικαπνιστικό Νόμο και την εφαρμογή του» κατέθεσε η “Περιφερειακή Σύνθεση” στην οποία αναφέρεται ότι ο αρμόδιος για θέματα υγείας της Περιφέρειάς Αν.Μ.θράκης ζητά να υπάρξει εξαίρεση από τις διατάξεις των ισχυόντων αντικαπνιστικών νόμων. “Ο κ. Βενετίδης ως αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας πράττει αυτοβούλως” ρωτά ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης και σημειώνει “Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τι γνώμη έχει για τις δηλώσεις του συνεργάτη του; Απηχεί η διατυπωθείσα και ως σήμερα μη ανακληθείσα δήλωση του κ. Βενετίδη και στις δικές του απόψεις; Και αν όχι γιατί δεν έχει γίνει κάποια δήλωση από την πλευρά του ώστε να εκφράσει τη γνώμη της ΠΑΜΘ;”
Υγεία
Την κάθετη αντίθεσή τους σε «παραθυράκια» στον αντικαπνιστικό νόμο δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής της νομοθεσίας. Στην ανακοίνωση τονίζονται επίσης οι βλαπτικές ιδιότητες του καπνίσματος για τους καπνιστές αλλά και τους παθητικούς καπνιστές, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και ζητούν από την Περιφέρεια ΑΜΘ και των δημάρχων της ΠΑΜΘ τη δημόσια τοποθέτησή τους επί του ζητήματος.
Δικηγορικός Σύλλογος
Εκδήλωση για τη διαμεσολάβηση
« Η υποχρεωτική αρχική συνεδρία διαμεσολάβησης κατά το Ν. 4640/2019» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης. Για τη διαμεσολάβηση θα μιλήσει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις δώδεκα το μεσημέρι στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης.
Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Εκδήλωση από το Σύλλογο Τριτέκνων
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ροδόπης «Η Κιβωτός των Παιδιών» διοργανώνει την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας και βράβευση των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής.

Γενική Συνέλευση της ΦΕΞ
Η «Γενική Συνέλευση στη ΦΕΞ» με Θέματα τον Απολογισμό δράσεων και τον Οικονομικό Απολογισμό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.
Active citizens fund Roadshow II
Στην παρουσίαση του προγράμματος και των νέων προσκλήσεων, καθώς και στα εργαστήρια συγγραφής προτάσεων χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Active citizens fund προσκαλούν το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Η παρουσίαση και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης (Αντίκα 7, Ξάνθη).
Σεμινάριο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων με τον Γεράσιμο Ιωαννίδη
Σεμινάριο χάλκινων πνευστών οργάνων διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τον διεθνούς φήμης Έλληνα τρομπετίστα, Γεράσιμο Ιωαννίδη, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).

Ετήσιος Χορός Ηπειρωτών
Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις οκτώ και μισή το βράδυ στον Πολυχώρο «Αστραία» με τον Γιάννη Γκούβα στο τραγούδι και τον Θωμά Χαλιγιάννη στο κλαρίνο.

 

Ετήσιος χορός Εβριτών
Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εβριτών διοργανώνεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στη μία το μεσημέρι στο Ποσειδώνιο στην Κομοτηνή με την ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα και τον Βαγγέλη Παπαναστασίου.

 

 

Μητρόπολη
Αρτοκλασία στην εκκλησία του Άγιου Γεωργίου Κομοτηνής εις μνήμην του προστάτης τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιου ο Εξ Ιωαννίνων θα τελέσει στις 19 Ιανουαρίου 2020 το πρωί ο Σύλλογος Ηπειρωτών. Ήταν στις αρχές του 19ου αιώνα όταν οι Ηπειρώτες που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή της Ροδόπης έφεραν από την πατρίδα τους την Ήπειρο εικόνες του Αγίου Γεώργιου Εξ Ιωαννίνων όπου τις προσέφεραν στις εκκλησιές της Κομοτηνής .Μια εικόνα βρίσκεται στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου αναπαριστά τα θαύματα του Αγίου Γεωργίου και μια στην εκκλησία του Άγιου Γεώργιου Κομοτηνής μαζί με τμήμα από το ιερό λειψάνου του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου.
Ανακοίνωση
Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) γνωστοποιεί στο κοινό του Νομού Ροδόπης, ότι προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης των εναερίων δικτύων, θα γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος όπως παρακάτω:
την Κυριακή 19-01-2020, 1. Από τις 08:00 έως 10.00 στην Κομοτηνή είσοδος πόλης περιοχή Ρέμβης, περιοχή ΙΚΑ, μεταξύ των οδών Υψηλάντου και Νικολάου Πλαστήρα, περιοχή παλιά οδός Ξάνθης προς ΟΑΕΔ. 2. Από τις 10:00 έως 11.00 στην Κομοτηνή στην περιοχή του οικισμού των Παλιννοστούντων Ελλήνων (εκατέρωθεν της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή) έως την Περιοχή της Αγίας Βαρβάρας (4ο Γυμνάσιο, Κατσαντώνη, Ολύμπου) 3. Από τις 11.00 έως 12:00 στην Κομοτηνή στην περιοχή από Αγία Βαρβάρα, Στρατόπεδο Ηλιοπούλου έως δρόμο Καρυδιάς από Φιλιπουπόλεως, περιοχή γύρω από την οδό Λυκαβηττού και περιοχή Κολυμβητηρίου.
Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει, μετά την διακοπή να τους ελέγχουν αν περιστρέφονται όπως πριν . Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε συμμερίζεται την ταλαιπωρία του κοινού και ζητά την κατανόησή του.
Αθλητικά
Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ
Ξεκινάει το 1ο Φιλανθρωπικό πρωτάθλημα μπάσκετ, στο οποίο θα συμμετέχουν 16 ομάδες και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 19:30 ενώ πάντα υπάρχει η περίπτωση αναβολής των αναμετρήσεων εφόσον χρειαστούν οι ώρες για τις ομάδες της περιοχής. Πρόκειται για την πρώτη χρονιά διεξαγωγής μίας τέτοιας δράσης και σίγουρα το

Καιρός
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπει για το Σαββατοκύριακο η ΕΜΥ . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και την Μακεδονία τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Την Κυριακή στα δυτικά θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι νοτίων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: