Δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή από την Ελένη Λαφτσή
Δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή», υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής κα Ελένη Λα-φτσή. Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «τα περί παραγωγής πολιτικής που να απαντά στα προβλήματα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας,είναι ,απ΄ότι φαίνεται, «ψιλά γράμματα» για τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, όπως αυτή πλέον εκφράζεται και εργάζεται για τον επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών» κ. Γιάννη Γκαράνη και για κάποιους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, οι οποίοι τυγχάνουν και στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.» αναφέρει η κα Λαφτσή και σημειώνει ότι «προτιμούν να μετέρχονται παλαιοκομματικών μεθόδων, που περισσότερο θυμίζουν εποχές «Μαυρογιαλούρου», παρά ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό δήμο του 21ου αιώνα, που όπως φαίνεται δεν τον επιθυμούν γιατί δεν τους βολεύει στις επιδιώξεις τους.»

Η κα Λαφτσή καταγγέλει ότι με έξοδα του δήμου πραγματοποιούνται εκδρομές συλλόγων εντός κι εκτός Ελλάδας, αλλά και ότι πρόσφατα απολύθηκαν δύο εργαζόμενοι που εργάζονταν με συμβάσεις στη ΔΕΥΑΚ,γιατί μετέχουν ως υποψήφιοι σε ανταγωνιστικά της διοίκησης ψηφοδέλτια. «Φαίνεται ότι το πάθος για εξουσία που τους διακατέχει πλέον, είναι μεγαλύτερο από την αντίληψη περί δημοκρατίας που κάποτε χαρακτήριζε αυτή την παράταξη,σε σημείο που δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν την αγωνία και την ανάγκη πολλών συμπολιτών μας για επιβίωση!» τονίζει η κα Λαφτσή.

Κόντρα για τα αναδρομικά των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ με τους εργαζόμενους λόγω της απόφασης της διοίκησης της Επιχείρησης να προσφύγει στον Άρειο Πάγο μετά και την δεύτερη δικαστική απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών υπέρ των εργαζομένων. «Θα εκτελεστεί και θα γίνει σεβαστή η απόφαση του Εφετείου » διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ,κ. Δημήτρης Καρασταύρου, ωστόσο, όπως είπε, οδηγείται στην προσφυγή στον Αρείο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Εταιρείας.

Υποψήφια με τον Τοψίδη η Φελίνα Καζάκου
Την απόφασή της να πάρει μέρος στις εκλογές ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την ανεξάρτητη παράταξη του κου Χριστόδουλου Τοψίδη γνωστοποίησε χθες η κα Φελίνα Καζάκου παρουσία του κ. Τοψίδη. «Πιστεύω ότι η συμμετοχή σε μια σύγχρονη, ανεξάρτητη, με αξίες παράταξη που ενστερνίζεται τη δημιουργία μιας Περιφέρειας ανθρώπινης, Ευρωπαϊκής, με αναπτυξιακό χαρακτήρα αποτελούν για μένα τον ιδανικό πολιτικό φορέα συνύπαρξης και συνεργασίας.» τόνισε η κα Καζάκου.

Κόμματα Κινήματα
Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου Στυλιανίδης Μητσοτάκης

(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο Επικ. Καθηγητής Νομικής και υπ.Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με τον Πρύτανη Καθηγητή Κ.Γουλιάμο, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ.Χριστόφορο Χατζηκυπριανού,τους Κοσμητορες Νομικής Κ.Τσιμάρα και Οικονομικών Γ. Μπούστρα και τους εκπροσώπους των φοιτητών. Ο Κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κύπρο, προκειμένου να επικοινωνήσει με τον απόδημο Ελληνισμό και να μιλήσει σε Οικονομικό Forum, που διοργάνωσε ο Δημο-κρατικός Συναγερμός.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε Ροδόπη και Ξάνθη
Ανοικτή εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Β’ Αθηνών της παράταξης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.30, στην αίθουσα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (Καβείρων 12) και την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Εκδήλωση Αλληλεγγύης στα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης
Εκδήλωση Αλληλεγγύης στα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης διοργάνωσε η Επι-τροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές.Μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Καδρούδης, προβλήθηκε βίντεο που αφορούσε το ιστορικό της εξέλιξης του λεγόμενου Παλαιστινιακού προβλήματος. Ζητήθηκε να σταματήσει άμεσα ο απάνθρωπος πόλεμος και η παράνομη κατοχή της πατρίδας των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Να αναγνωρισθεί από όλα τα κράτη και τους οργανισμούς η Παλαιστίνη, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ. Να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής. Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Στο χώρο της εκδήλωσης εκτέθηκαν οι δημιουργίες ζω-γραφικής των μαθητών.
Πρωτογενής Τομέας

Σύστημα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα το Σχέδιο Δράσης για την ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, τόνισε απευθυνόμενος προς τους φορείς ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα ένα εθνικό Σχέδιο Δράσης Ο Ελληνικός Σύνδεσμος ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας παρουσίασε εν περιλήψει το σχέδιο του φακέλου, που θα καταθέσει για το δικό του σύστημα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Μητρόπολη
Σχέδια αξιοποίησης του παλιού στρατιωτικού νοσοκομείου
To παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο Κομοτηνής, εκεί όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή  Αγίου Χριστοφόρου, πρόκειται να αξιοποιήσει η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ως κέντρο αποκατάστασης πασχόντων από Αλτσαχάιμερ . Τα σχέδια έχουν ήδη κατατεθεί σε μελετητές δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων κατά την διάρκεια της χθεσινής  συνάντησή του με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Κώστα Κατσιμίγα.

Παιδεία

«Ο Ρόλος της Δημιουργικής Απασχόλησης στην κοινωνικοποίηση των παιδιών»
Ημερίδα με τίτλο «Ο Ρόλος της Δημιουργικής Απασχόλησης στην κοινωνικοποίηση των παιδιών» διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ».Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ».

19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
Ως σύνεδροι στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ εκλέγονται από την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΕΚ) Καθηγητών Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ο Μιχάλης Βασιλειάδης με 152 ψήφους και ο Γεώργιος Καρυδόπουλος με 98 ψήφους. Από την ΔΑΚΕ εκλέγεται η Ματούλα Καϊοπούλου με 101 ψήφους και από τις ΣΥΝΕΚ εκλέγεται η Μεταξία Σουλιώτη με 27 ψήφους.

Κοινωνία

Σημαντική δωρεά στο δήμο Κομοτηνής

Την κα  Πορτοκαλιάν αδελφή της Ακταριάν που έχει φύγει πια  από την ζωή βράβευσε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η Ακταριάν άφησε δωρεά στο δήμο Κομοτηνής ένα μεγάλο ακίνητο επί της οδού Αγ. Γεωργίου το οποίο, όπως δήλωσε ο κ Πετρίδης, θα αξιοποιηθεί.

ΑμεΑ
Απαγόρευση επαιτείας
«Η επαιτεία απαγορεύεται βάσει νομού. Δεν υπάρχει κανείς εξουσιοδοτημένος από το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης ή από οποιοδήποτε σύλλογο ΑμεΑ για να πουλάει το οτιδήποτε έναντι χρημάτων.» τονίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος και σημειώνει « Νομικά είναι παράνομο και εμπίπτει στο νόμο περί επαιτείας.»

Πολιτισμός
Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο του Αύγουστου Κορτώ
«Ο Ιππότης του Φθινοπώρου» από σήμερα έως την Κυριακή 21 Απριλίου στις 9 το βράδυ στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο η Άννα Μαχαιροπούλου.

 

Ο «Αθηνίων» εκθέτει στην Ξάνθη
Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 3 Μαΐου η έκθεση δημιουργιών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Καπναποθήκη Π.

Συναυλία Κλασικής και Βυζαντινής Μουσικής

Συναυλία Κλασικής και Βυζαντινής Μουσικής διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

«Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα»
Ο νέος δίσκος του Χρήστου Χατζόπουλου «Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 30 Απριλίου στις οκτώ το βράδυ στον Α’ όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.

Περιβάλλον
Μαθητές 25 σχολείων διανέμουν φυτά
Μαθητές 25 σχολείων μοιράζουν φυτά το Σάββατο 20 Απριλίου στις 17.00 . Η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι με την στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων Περπατώ και ΑμΕΑ Άγιοι Θεόδωροι διοργανώνουν την 18η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην πόλη της Κομοτηνής.

Αθλητικά
Με την Ευκαρπία αγωνίζεται ο ΓΑΣ
Με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ευκαρπία, αγωνίζεται η ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή σε ένα αναμενόμενο ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων της Β εθνικής κατηγορίας πλέον. Οι παίκτες του ΓΑΣ, περιμένουν την ανταπόκριση του κόσμου μετά την μεγάλη νίκη μέσα στη ΜΕΝΤ και την άνοδο του συλλόγου και πάλι στη Β εθνική.

18ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην Ανδρών-Γυναικών
Το 18ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων (U20) και Παίδων (U18), καθώς και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 20.000 μ. Βάδην Ανδρών – Γυναικών που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης. Περίπου 160 αθλητές και μέλη αποστολών θα φιλοξενηθούν στην γειτονική πόλη σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Πέτροβιτς στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Καιρός:
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες . Οι Άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά και νότια 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα σημειώσει μικρή άνοδο στα Δυτικά.

Μοιράσου το άρθρο: