Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στο δήμο Τοπείρου
Τα πρώτα δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2020 διαγνώστηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Το ένα εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης (Δήμο Τοπείρου) και το άλλο στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Δήμο Καρδίτσας). Η Ξάνθη έχει βαρύ ιστορικό και πολλά κρούσματα σε προηγούμενα χρόνια.

Οδηγίες του ΕΟΔΥ
Ο ΕΟΔΥ συνιστά να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών: Να Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα. Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης στην καταπολέμηση των κουνουπιών). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια.

Σεμινάρια προστασίας από τον κορωνοϊό για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, ανέθεσε στο Νομαρχιακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Ξάνθης την υλοποίηση του έργου «Υγειονομικά Σεμινάρια COVID-19 για τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το έργο προβλέπει την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ με στόχο την αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων και των πελατών των τουριστικών επιχειρήσεων από τον ιό COVID-19. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας www.pamth.gov.gr . Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτόρων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην παρακάτω διεύθυνση: Kek.pamth@gmail.com

Την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα συναντήσει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη κατά την επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη αύριο Τρίτη 21 Ιουλίου θα έχει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη μία μετά το μεσημέρι στο Νομαρχείο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση της Προέδρου και των μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στον ίδιο χώρο με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας καθώς και τους Δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης, παρουσία του Περιφερειάρχη.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αναβάθμιση κλιμακίου Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών ομόφωνα ενέκρινε δύο ψηφίσματα που κατέθεσε ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος σχετικά με την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών σε Δ’ Τάξης και τη δημιουργία μόνιμης βάσης ΕΚΑΒ που θα λειτουργεί σε όλο το 24ωρο.
Ενισχύεται η τεχνική υπηρεσία του δήμου Αρριανών
Την απόφαση για την στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αρριανών με έναν μόνιμο αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό κατηγορίας ΠΕ και έναν μόνιμο πολιτικό μηχανικό ΠΕ γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΚινΑλ Ιλχάν Αχμέτ επισημαίνοντας παράλληλα ότι αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ διορισμού τους τις επόμενες μέρες.
Πρωτογενής Τομέας
Δημοσίευση της 3ης Πρόσκλησης της δράσης ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Δημοσιεύτηκε η 3η Πρόσκληση της δράσης «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» με προϋπολογισμό 20 εκ. € και ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων στήριξης από 30/7/2020 έως 7/9/2020.Η Πρόσκληση βρίσκεται αναρτημένη στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» www.diavgeia.gov.gr. καθώς και στους διαδικτυακούς τόπους του ΥπΑΑΤ www.minagric.gr, του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr. καθώς και στον ιστότοπο της Περιφέρειας ΑΜΘ (www.pamth.gov.gr).

Κόμματα Κινήματα
Μια οικογένεια για κάθε παιδί
Στην ψηφιακή εκδήλωση με θέμα «Μία οικογένεια για κάθε παιδί: Η νέα πολιτική για την αναδοχή και την υιοθεσία», που διοργάνωσε η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Γραμματέως κας Βικεντίας Συριοπούλου Μπασιάκου, την Πέμπτη 16 Ιουλίου, συμμετείχε η Υπεύθυνη του Τομέα της Δ.Ε.Ε.Π. Ροδόπης κα. Ελένη Χατζή. Τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανέλυσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου.
Μητρόπολη

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πανδρόσου. Και στις 11.00 π.μ.: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα τελέσει την Ακολουθία της Αρτοκλασίας στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού, εντός της 2ης ΜΣΕΠ Μαρωνείας.
Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων
Ο Θερινός Κινηματογράφος της ΔΚΕ Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής συνεχίζει τις προβολές με την ταινία γαλλο-ισπανικής παραγωγής, με πρωταγωνιστές τους Πενέλοπε Κρουζ και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, «Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων» του Ολιβιέ Ασαγιάς. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σήμερα, αύριο Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή λαθραίων τσιγάρων
Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην Κομοτηνή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ημεδαπός διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν 38 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Μοιράσου το άρθρο: