Πολιτική
Βοήθεια των πληγέντων
Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η κυβερνητική απόφαση «βοήθειας» των πληγέντων των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης από τα καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου. Σύμφωνα με την απόφαση οι πληγέντες κερδίζουν παράταση στην καταβολή των οφειλών τους και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων αναστέλλεται μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου του 2020 η πληρωμή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφελών.

Σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 46 κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων
Δημοσιεύθηκε, όπως ορίζει ο νόμος, η προκήρυξη για την άμεση πρόσληψη και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 46 κτηνιάτρων με σκοπό την πρόληψη εισόδου στη χώρα της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων και τον έλεγχο του νοσήματος σε περίπτωση εξάπλωσής του. Σύμφωνα με την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι καλούνται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (23/8/2019) να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους είτε απευθείας στη Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αχαρνών 2) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις [email protected] και [email protected] Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη, η οποία αφορά στην πρόσληψη 46 Κτηνιάτρων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, για ένα έτος, «για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας», είχε ψηφιστεί από τη Βουλή, την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019.

Οικονομία
2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας
Την «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας» διοργανώνει το Επιμελητήριο της Ξάνθης με τη συμμετοχή παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη και την Περιφέρεια αν. Μ.Θ. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο ΑΟΞ από την Κυριακή 1η ως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο στην Κομοτηνή
Το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 18 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών θα γίνουν οι ανακοινώσεις και την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής, γεωργικού, επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Περιφέρεια
Τακτική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Τετάρτη στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης . Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτους 2019. Αλλά και το έργο : Έξυπνες Στρατηγικές Μάρκετινγκ για τον Τουρισμό στη Διασυνοριακή Περιοχή.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πρόσκληση συνεργασίας από τον Ντίνο Χαριτόπουλο
Επιστολή προς τους κ.κ. Ιωάννη Σταυρίδη, Απόστολο Ιωάννου και Μιχάλη Βασιλειάδη απέστειλε ο δήμαρχος Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος καταθέτοντας την πρόσκληση να συνεργασθούν και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συνδιοικήσουμε στην τετραετία 2019 – 2023. «Είναι αυτονόητο ότι η πρόταση μου έχει ως προαπαιτούμενο για την υλοποίηση της την συμφωνία ΟΛΩΝ των παρατάξεων ώστε άμεσα και συντεταγμένα να οριοθετήσουμε τους στόχους και τον κοινό βηματισμό μας ώστε η 1η Σεπτεμβρίου να μας βρει έτοιμους σε όλα.» τονίζει μεταξύ άλλων ο κος Χαριτόπουλος.

Νέο δημαρχείο στον Ίασμο
Την ριζική αναδιάρθρωση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ιάσμου ανακοίνωσε ο νεοκλεγείς δήμαρχος Ιάσμου ο κος Οντέρ Μουμίν. Μεταξύ άλλων θα προχωρήσει στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και στην κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπαλλήλων του δήμου. Σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο θα λειτουργήσει στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται στις 7 Νοεμβρίου.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας
Tο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών. Αυτή τη φορά με μια συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου. Μαζί της: Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο, Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο και Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες. Συμμετέχει το
Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Αστυνομικό Δελτίο
Συλλήψεις σε Ροδόπη και Ξάνθη
Συνελήφθη προχθές το απόγευμα σε χωριό της Ροδόπης 30χρονος αλλοδαπός διότι κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Επίσης στην Ξάνθη συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός διότι κατελήφθη να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κάηκε αυτοκίνητο
Στις φλόγες τυλίχτηκε χθες το μεσημέρι ένα ΙΧ αυτοκίνητο στην Οδό Ορφέως στην Κομοτηνή. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Αθλητικά
Ξεκίνησε η προετοιμασία του Πανθρακικού για την σεζόν 2019/20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και πολύ διάθεση για σκληρή δουλειά από όλους ξεκίνησε η προετοιμασία του Πανθρακικού στο προπονητικό κέντρο της ομάδας μας στο Κικήδειο. Παρόντες ήταν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, το τεχνικό επιτελείο και σύσσωμη η διοίκηση της ομάδας, δείχνοντας με το καλημέρα πως θα βρίσκεται στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και του επιτελείου. Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων του προπονητή της ομάδας μας Κώστα Γεμενετζή και των ποδοσφαιριστών Ανδρέα Ζήκου, Νίκου Παπαδόπουλου και Σωτήρη Κεχαγιά ήταν η διάθεση για σκληρή δουλειά και οι πρωταγωνιστικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την διοίκηση, προκειμένου ο Πανθρακικός να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κανονικά καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τον Κώστα Γεμενετζή και τον Στέλιο Βασιλακάκη να έχουν την ευκαιρία να «μοντάρουν» σταδιακά την ομάδα μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας για τον Πανθρακικό

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας για τον Πανθρακικό θα δοθεί την 1η Σεπτεμβρίου με την ομάδα « Θράκη Φερών» στο γήπεδό της. Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Πανθρακικός θα υποδεχτεί την ίδια ομάδα στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Super Cup της ΕΠΣ Θράκης

C

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Super Cup της ΕΠΣ Θράκης, το οποίο θα φέρει το όνομα του αδικοχαμένου διαιτητή Νίκου Ντοσίδη. Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.

Καιρός

Eurokinissi

Αίθριος καιρός σήμερα . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.
Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μοιράσου το άρθρο: