Με επιτυχία υλοποιήθηκε και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, μια πολύ ενδιαφέρουσα  δράση αλληλεγγύης  την οποία έχει αγκαλιάσει ο κόσμος με πολύ αγάπη. Οι «εικονικές νονές» δεν ξέχασαν τα βαφτιστικά τους χαρίζοντας δώρα και χαμόγελα.

Σύμφωνα με την κα Φελίνα Καζάκου, πρόεδρο της τοπικής διοικούσας των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος για τον Νομό Ροδόπης,  συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος όγκος προσφοράς κι αγάπης από νονούς για τα παιδιά του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και οικογένειας της Κομοτηνής και των Σαπών. Φέτος στη δράση εντάχθηκαν και τα παιδιά του Παιδικού χωριού της Αλεξανδρούπολης.

Η κα Φελίνα Καζάκου, πρόεδρο της τοπικής διοικούσας των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος για τον Νομό Ροδόπης.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη . Συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 δέματα, τα οποία περιείχαν δωράκια , λαμπάδες , τσουρέκια, σοκολατένια αυγά. Ό,τι προσφέρει μια νονά, ένας νονός αυτές τις μέρες στα βαφτιστήρια του προσφέρθηκαν και σ’ αυτά τα παιδιά.

«Προσφέραμε μέσω του κέντρου και  κάποια επιπλέον βοήθεια όπου αυτή ήταν απαραίτητη.» δηλώνει η κα Καζάκου και σημειώνει ότι ανταποκρίθηκαν πολλοί με ενθουσιασμό. «Γνωρίζετε την χαρά των παιδιών αυτές τις μέρες. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Η συμμετοχή επίσης. Είχαμε προσφορές και δωρεές εκτός Ελλάδος κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους .»

Η πρωτοβουλία της «εικονικής νονάς» απευθύνεται στα παιδιά που δέχονται την στήριξη του Κέντρου. «Τα παιδιά του Κέντρου είναι όλα δίπλα στις οικογένειές τους και στους φυσικούς γονείς. Τα παιδιά που είναι μακριά από τους γονείς και ζουν στο παιδικό χωριό SOS έχουν την «μητέρα SOS» και φροντίζουμε να υπάρχει και γι αυτά τα παιδιά οικογενειακό περιβάλλον.»

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι εικονικοί νονοί και οι νονές, που ζήτησαν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά για να περάσουν λίγο χρόνο μαζί τους. «Αυτό είναι κάτι που δεν προβλέπεται για τους εικονικούς νονούς και τις νονές» δηλώνει η κα Καζάκου κι εξηγεί ότι δημιουργείται μια εξαρτημένη σχέση, που μετέπειτα μπορεί να εξελιχθεί σε «τραύμα», όταν δεν μπορούν να κρατηθούν οι ισορροπίες ή να ανταποκριθεί η μια πλευρά. «Πρέπει να διατηρηθεί το απόρρητο» σημειώνει και ευχαριστεί όλες όσες με αγάπη και διάθεση προσφοράς ανταποκρίθηκαν και φέτος.
Φώτο: Φελίνα Καζάκου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: