Υγεία Κορονοϊός
19 κρούσματα στη χώρα, 5 στην Ξάνθη, 3 στο Δήμο Μύκης
Δεκαεννέα νέα κρούσματα κορονοιού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. 8 από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Ξάνθη, ενώ 9 είναι εισαγόμενα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 5 από τα κρούσματα εντοπίζονται στο Δήμο Ξάνθης, 3 στο Δήμο Μύκης , 1 στην Αθήνα, 1 στην Πέλλα, ενώ 9 είναι εισαγόμενα και έχουν προέλθει από πτήσεις και από τον Προμαχώνα.

Αναστολή των δικών στα ποινικά δικαστήρια της Ξάνθης
Με κοινή απόφαση οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της περιφερειακής ενότητας της Ξάνθης, από 22.6.2020 έως και 15.7.2020. Η εκ νέου προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων στην περιοχή της Ξάνθης κρίθηκε αναγκαία μετά την εμφάνιση των νέων κρουσμάτων COVID-19

Ανδρέας Ξανθός: Σε εγρήγορση οι πάντες
«Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα στοιχείο που πρέπει να θέσει σε εγρήγορση τους πάντες, από το κεντρικό κράτος, όπως τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας, αλλά και τις τοπικές αρχές, την Περιφέρεια, τους Δήμους και τις συναρμόδιες υπηρεσίες» ανέφερε ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε αναφερόμενος στα κρούσματα κορονοϊού ιδιαίτερα στην περιοχή της Ξάνθης. «Στόχος είναι να πάμε σε εκρίζωση των κρουσμάτων και σε μια πορεία αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κος Ξανθός, τονίζοντας πως η πανδημία είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα, ο κίνδυνος δεν πρέπει να υποτιμάται.
Ο Σ. Πέτσας για την Ξάνθη


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στέλιο Πέτσα το παράδειγμα επιπλέον περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν στο ν. Ξάνθης, αποτελεί και τον οδηγό για την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων. «Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι σε περιοχές της χώρας με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Σε περίπτωση εντοπισμού αυξημένου αριθμού κρουσμάτων θα λαμβάνονται -όπως ήδη γίνεται σε περιοχές της Ξάνθης- στοχευμένα, τοπικά, περιοριστικά, μέτρα. Ταυτόχρονα εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ παράλληλα ενιαιοποιείται και εξορθολογίζεται το πλαίσιο κυρώσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ
Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) θα πραγματοποιηθεί στη Ροδόπη από την Τρίτη 23 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 25 Ιουνίου. Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν: Αλεύρι, Ζάχαρη, Ζυμαρικά, Ηλιέλαιο, Αμνοερίφια, Ρύζι, Φακές, Υγρό σαπούνι χεριών, Αφρόλουτρο, Υγρό πλυντηρίου και Καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης. Το σημείο διανομής είναι: το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γρ. Μαρασλή 1) και οι ωφελούμενοι θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά την ημέρα για την οποία έχουν ειδοποιηθεί να προσέλθουν. Για τα άτομα του ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή είναι ηλικιωμένοι τα προϊόντα θα διανεμηθούν κατ’ οίκoν.
Μητρόπολη
Το πρόγραμμα του Σεβασμιώτατου
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Εὐγενίου Ρωμανίας (Παραλία Πετρωτῶν) σήμερα στις επτά το απόγευμα . Και την Τρίτη, 23-6-2020 στις 19.00: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσι Γενεθλίου του Προδρόμου Νυμφαίας.

 

 

Περιβάλλον
Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου
Εγκρίθηκε η ένταξη της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» με κωδικό MIS 5033396, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης είναι 999.775,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και ολοκληρώνεται στις 31/12/2023. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων με στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου. Συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν στοχεύουν στη βελτίωση του καθεστώτος διατήρησης οικοτόπων και ειδών των οδηγιών 92/43/ΕΟΚ και 2009/147/ΕΚ, ενώ εναρμονίζονται και με την Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για τη Βιοποικιλότητα και το Πλαίσιο Δράσεων Προτεραιότητας (PAF) για τις περιοχές του δικτύου NATURA 2000.

Πολιτισμός- Παράδοση – Εκδηλώσεις
Εσπερινός εντός του Μουσειακού Σαρακατσάνικου Οικισμού
Εσπερινό με αρτοκλασία, επί τη εορτή Γεννεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Ιερό Παρεκκλήσιο, « Γεννέσιου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» , εντός του Μουσειακού Σαρακατσάνικου Οικισμού, που βρίσκεται στο Γλυκονέρι ( Διασταύρωση Φαναρίου) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 19.30 με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων.

 

 

 

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη την 19-6-2020 το μεσημέρι, στη Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα αφαίρεσε από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην πόλη της Κομοτηνής ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το αφαιρεθέν τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό, τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Συνελήφθη ημεδαπός για απόπειρα κλοπής από παρεκκλήσι
Συνελήφθη την 19-6-2020 το βράδυ, στις Σάπες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών ένας ημεδαπός, διότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εισήλθε σε παρεκκλήσι στις Σάπες και αποπειράθηκε να αφαιρέσει το παγκάρι, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός από πολίτη και τράπηκε σε φυγή. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησε ο δράστης.
Καιρός- ΚΥΡΙΑΚΗ 21-06-2020
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Μοιράσου το άρθρο: