Υγεία – Κορωνοϊός
3 κρούσματα στη Ροδόπη, 1 στην Ξάνθη
Από τα 10 νέα κρούσματα Covid 19 που ανακοινώθηκαν χθες τα 3 είναι από τη Ροδόπη και 1 από την Π.Ε. Ξάνθης.

Αρνητικά και τα 313 δείγματα στην Ξάνθη
Αρνητικά ήταν και τα 313 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ την Πέμπτη 18 Ιουνίου στο Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ στην Ξάνθη
Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ. Σήμερα στο Πάρκο Κυψέλης στην πόλη της Ξάνθης από 12.00 έως 19.00. Στη Σταυρούπολη Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας από 10:30 έως 16.00. Και αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης στην πόλη της Ξάνθης από 09.00 έως 15.00 . Στο Αγροτικό Ιατρείο Γενισέας του Δήμου Αβδήρων από 11:00 έως 19.00 . Στα Άβδηρα Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας από 11:00 έως 19.00 .

Αναστολή των δικών στα ποινικά δικαστήρια της Ξάνθης
Με κοινή απόφαση οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της περιφερειακής ενότητας της Ξάνθης, από 22.6.2020 έως και 15.7.2020. Η εκ νέου προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων στην περιοχή της Ξάνθης κρίθηκε αναγκαία μετά την εμφάνιση των νέων κρουσμάτων COVID-19

Ανδρέας Ξανθός: Σε εγρήγορση οι πάντες
Σε εγρήγορση θα πρέπει να είναι οι πάντες, από το κεντρικό κράτος, όπως τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας, αλλά και οι τοπικές αρχές, η Περιφέρεια, οι Δήμους και οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου ανέφερε ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοϊού ιδιαίτερα στην περιοχή της Ξάνθης. «Στόχος είναι να πάμε σε εκρίζωση των κρουσμάτων και σε μια πορεία αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κος Ξανθός, τονίζοντας πως η πανδημία είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα, ο κίνδυνος δεν πρέπει να υποτιμάται.
Πολιτική
Συνάντηση Ε. Στυλιανίδη με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας
Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων. Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις των δύο κρατών από τη δεκαετία του 1950, όταν πολέμησαν οι Έλληνες στον πόλεμο της Κορέας. Παραλλήλισε τη διχοτομημένη Κορέα με τη διχοτομημένη Κύπρο μετά την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή του 1974 και έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας- Κορέας. Συγκεκριμένα επισήμανε ότι η Ελλάδα εξάγει στην Ν. Κορέα καπνά, βαμβάκια και βαμβακόσπορο από τη Θράκη. Γι’ αυτό κάλεσε τον Πρέσβη να επισκεφθεί τη Θράκη προκειμένου να ενισχύσουμε τις εξαγωγές των συγκεκριμένων προϊόντων από Ροδόπη και Ξάνθη και να επισκεφθούμε και τις αντίστοιχες βιομηχανίες. —
Μένουμε όρθιοι από τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπη
Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι » παρουσιάζουν σήμερα τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στις 12 το μεσημέρι στο Πάρκο της Περιφέρειας. Με το βλέμμα στους ανέργους, στους εργαζομένους, τους νέους, τους ΑΜΕΑ, τους αγρότες, τους καλλιτέχνες και τους εργαζομένους στον πολιτισμό, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους τα μέλη της ΝΕ συνεχίζουν την επαφή με τους πολίτες.

Παιδεία
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης
«Η έξοδος από την οικονομική κρίση προϋποθέτει, μεταξύ των άλλων, την βελτίωση και ενίσχυση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η οποία, όμως, δε μπορεί να επιτευχθεί με μειώσεις των δαπανών, με οικονομικά υποβαθμισμένους και εξουθενωμένους εκπαιδευτικούς, με σχολεία που δε μπορούν να καταρτίσουν έγκαιρα τα προγράμματά τους λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ροδόπης, αναφορικά με τα νέα ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσια και Λύκεια. Επί των αλλαγών η ΕΛΜΕ κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση ότι, αντί να προχωρήσουν σε στήριξη της Παιδείας με πόρους και προσλήψεις, αντίθετα «στην παρούσα φάση το μόνο που αντιπροτείνει είναι η αλλαγή των ωρολόγιων προγραμμάτων», κάτι που -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- είναι μία «πάγια τακτική, η οποία ακολουθείται τα τελευταία χρόνια».
Οικονομία
Εκδήλωση παραγωγικών φορέων Ξάνθης
Σε έκτακτη σύσκεψη καλούν οι παραγωγικοί φορείς της Π.Ε. Ξάνθης σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, αρχές και φορείς του νομού προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και η οικονομία της Ξάνθης εξαιτίας της πανδημίας COVID – 19.

Προσωρινός πρόεδρος στην ΔΕΣΜΟΣ
Προσωρινό Πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ όρισε τον Αντώνιο Φραντζή η Γενική Συνέλευση της εταιρείας . «Μετά από 24 έτη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ διέκριναν δυσλειτουργίες στην εταιρεία που έθεταν σε κίνδυνο το σκοπό της, χωρίς ευθύνη δική τους λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Πρόεδρο, και για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.» αναφέρεται σε ανακοίνωση των προέδρων των Επιμελητηρίων.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ
Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) θα πραγματοποιηθεί στη Ροδόπη από την Τρίτη 23 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 25 Ιουνίου. Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν: Αλεύρι, Ζάχαρη, Ζυμαρικά, Ηλιέλαιο, Αμνοερίφια, Ρύζι, Φακές, Υγρό σαπούνι χεριών, Αφρόλουτρο, Υγρό πλυντηρίου και Καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης. Το σημείο διανομής είναι: το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γρ. Μαρασλή 1) και οι ωφελούμενοι θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά την ημέρα για την οποία έχουν ειδοποιηθεί να προσέλθουν. Για τα άτομα του ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή είναι ηλικιωμένοι τα προϊόντα θα διανεμηθούν κατ’ οίκoν.

Μητρόπολη
«Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη»
Αποδέκτες της δράσης του προγράμματος συνεργασίας «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη», που πραγματοποιούν για τέταρτη συνεχή χρονιά, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τα supermarkets Μασούτης έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουνίου μέλη απόρων οικογενειών. Το πρόγραμμα «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» συνεχίζει αδιάκοπα την δράση του τα τελευταία τέσσερα χρόνια με κύριο στόχο να ανακουφίσει όσες περισσότερες οικογένειες έχουν πραγματική ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.

Πολιτισμός- Παράδοση – Εκδηλώσεις
Εσπερινός εντός του Μουσειακού Σαρακατσάνικου Οικισμού
Εσπερινό με αρτοκλασία, επί τη εορτή Γεννεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Ιερό Παρεκκλήσιο, « Γεννέσιου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» , εντός του Μουσειακού Σαρακατσάνικου Οικισμού, που βρίσκεται στο Γλυκονέρι ( Διασταύρωση Φαναρίου) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 19.30 με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων.
Επαναλειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων
Ύστερα από την διευθέτηση θεμάτων που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και την ενίσχυση του φυλακτικού προσωπικού, το αρχαιολογικό μουσείο των Αβδήρων από την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, ανοίγει ξανά την αγκαλιά του για τους επισκέπτες. Το ωράριο λειτουργίας είναι 9:00-16:00, καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Καιρός
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο: