Υγεία
Ο Δημήτρης Τσαλικάκης προτείνεται από τον Υπουργό Υγείας για τη θέση του επικεφαλής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Ο Δημήτρης Τσαλικάκης προτείνεται από τον Υπουργό Υγείας για τη θέση του επικεφαλής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το νυν Υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως ορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Στρατός
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο Δ’ ΣΣ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος θα επισκεφθεί την έδρα του Δ΄ΣΣ στο Στρδο Αποστολίδη σήμερα στις δέκα παρά τέταρτο .

Περιβάλλον
Ανακύκλωση
Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., o Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΘ), με τη συνεργασία του συνόλου των 22 Δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), αναπτύσσει την ανακύκλωση με τον μπλε κάδο σε όλη την Περιφέρεια. Στον μπλε κάδο απορρίπτονται από τους πολίτες και οδηγούνται προς ανακύκλωση τα απόβλητα συσκευασίας από χαρτί/χαρτόνι, μέταλλο, γυαλί και πλαστικό. Ανάμεσα στα πλαστικά απόβλητα ιδιαίτερη σημασία έχουν οι συσκευασίες από το πλαστικό υλικό τύπου PET, όπως φιάλες νερού και μπουκάλια αναψυκτικών. Το καλοκαίρι αυξάνει η παραγωγή των πλαστικών αποβλήτων PET λόγω της αυξημένης κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών και κρύων ροφημάτων. Η λάθος απόρριψη των πλαστικών στο περιβάλλον ή στα κοινά απορρίμματα έχει ως αποτέλεσμα είτε τη ρύπανση του περιβάλλοντος, με αρνητικές επιπτώσεις για το οικοσύστημα και την ανθρώπινη υγεία, είτε την επιβάρυνση των ΧΥΤΑ. Η συμβολή του καθενός είναι καθοριστική, ιδιαίτερα για τη σωστή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων PET.
Οικονομία
Έξυπνες Στρατηγικές Μάρκετινγκ
Την έγκριση κατά πλειοψηφία της αποδοχής των όρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Έξυπνες Στρατηγικές Μάρκετινγκ για τον Τουρισμό στη Διασυνοριακή Περιοχή αποφάσισε το Περιφερειακό συμβούλιο Αν.Μ.Θράκης.

Παιδεία
Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Ροδόπης για τις Αποσπάσεις στα Δημόσια ΙΕΚ
Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες αποσπάσεις στα Δημόσια IEK έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Ροδόπης σημειώνοντας πως εγείρονται εύλογα ερωτηματικά για τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται, χωρίς, όπως τονίζει, να φέρουν ευθύνη οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά να είναι οι τελικοί αποδέκτες των συνεπειών αυτών των μεθοδεύσεων. Η ΕΛΜΕ με την ίδια ανακοίνωση καλεί την ΟΛΜΕ να αντιδράσει άμεσα και να ζητήσει εξηγήσεις αλλά και « να θεσπιστεί ένα νέο πλαίσιο αποσπάσεων στους φορείς με διάφανα μετρήσιμα και αξιοκρατικά κριτήρια ισονομίας και ισοπολιτείας αποδεκτά από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα».
Συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου
Θα συνεχιστεί και τη νέα εκπαιδευτική χρονιά η συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου με τη διδασκαλία των γλωσσών: Βουλγαρική, Ρωσική και Τουρκική. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-20 το Ι.Θ.Τ.Π. θα εντάξει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και νέους κύκλους πολυθεματικών σεμιναρίων. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά 10:00-13:00 ΚΑΙ 17:00–21:00
Τουρισμός
Η τουριστική κίνηση που σημειώνεται στην Περιφέρεια Αν.Μ.θράκης φέρνει χαμόγελα
Ικανοποιητική τουριστική κίνηση σημειώνεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Κώστα Αντωνιάδη το ξεκίνημα, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ήταν λίγο «μουδιασμένο» με αρνητικές συνέπειες, λόγω κυρίως της αύξησης της τουριστικής κίνησης στην Τουρκία, αλλά και στις χώρες της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Αλγερίας. Από τον Ιούνιο και μετά σημειώνεται μια αύξηση κυρίως του οδικού τουρισμού με πάρα πολλούς τουρίστες από: τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κο Αντωνιάδη, σημειώνεται μια πληρότητα πάνω από 95% σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Περιφέρεια, κυρίως στη Θάσο. . Αλλά και στις Οδικές Αφίξεις σε σχέση με πέρσι σημειώνεται μια αύξηση πάνω από 20%.
Μητρόπολη

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
Ξεκινούν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Πανηγυρικός Εσπερινός
Πανηγυρικός Εσπερινός στη Χάρη του Αγίου Φανουρία θα τελεστεί στις επτά και μισή το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου στον οικισμό της Σάλπης. Κατόπιν στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι.

Πολιτισμός
Συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας
Tο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών. Αυτή τη φορά με μια συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου αύριο Σάββατο . Μαζί της: Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο, Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο και Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες. Συμμετέχει το Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Αντάμωμα στο Νέο Σιδηροχώρι
Το 33ο Αντάμωμα Σαμακοβιτών διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου το Σάββατο 31 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού στις εννέα το βράδυ. Συμμετέχουν το χορευτικό τμήμα ενηλίκων και το παιδικό Νέου Σιδηροχωρίου με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Οδρύσες»

θεατρική παράσταση Baby Shark
Η επίσημη θεατρική παράσταση Baby Shark, το “Pinkfong Baby Shark Live Musical” θα βρίσκεται στην Κομοτηνή στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στις 9:00μ.μ. Με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Εισιτήρια προπωλούνται στο Βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ, Δημοκρίτου 7Α Τηλ. 2531084040
Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 29χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο 29χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Καιρός

Eurokinissi

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: