Ξεκίνησαν σήμερα οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της covid-19, με την διαδικασία drive through σε δημότες, από Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ μέσα από μια συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής που ανέλαβε την προμήθεια των τεστ.

Τα rapid tests θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στον χώρο της λαϊκής αγοράς του Δήμου, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή για την ασφαλή κίνηση των προσερχόμενων. Στους πρώτους 237 ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν 13 άτομα θετικά. Να σημειωθεί ότι στους πολίτες που βρέθηκαν θετικοί, στη συνέχεια θα γίνει μοριακός έλεγχος για κορονοϊό για την ακρίβεια του αποτελέσματος.

Η διαδικασία, σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Κομοτηνής, κίνησε ομαλά, χωρίς σημαντικό χρόνο αναμονής. Οι πολίτες παρέμεναν στο αυτοκίνητό τους κατά την εξέταση, και όφειλαν να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α.) και βέβαια να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους είχαν αποστείλει sms με αριθμό 1 στο 13033.

Μένουμε Σπίτι
Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στον χώρο διενέργειας των τεστ ο δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Κίμωνα Λεχούδη. Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Πρόκειται για μια διαδικασία που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή όπως και σε άλλες πόλεις και στόχο έχει να διαμορφωθεί μια εικόνα σε σχέση με τους πολίτες της Κομοτηνής, εάν έχουμε πολλά κρούσματα ή λόγω lock down έχουν μειωθεί».

«Ο Δήμος Κομοτηνής – τόνισε ο Δήμαρχος – θα συνεχίσει μέχρι και την Πέμπτη τα δωρεάν τεστ μέσα από το αυτοκίνητο στον γενικό πληθυσμό, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κι ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να είμαστε σε καλύτερη επιδημιολογικά κατάσταση από αυτή στην οποία βρισκόμασταν 15 μέρες πριν». Ο Δήμαρχος μετέφερε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα κρούσματα μειώνονται. «Ο Δήμος Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας ήταν κοντά στην πόλη και τους πολίτες μέσα από τις δωρεές rapid test που πραγματοποίησε προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και προς τον ΕΟΔΥ. Θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος των συμπολιτών μας».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την προσωπική του εμπειρία από τη νόσο covid-19 ο κ. Γκαράνης συνέστησε προσοχή σε όλους. «Είναι ένας ύπουλος ιός, όπως τον χαρακτήρισαν, που περνάει από τις χαραμάδες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων», στη λογική του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».
Επίσης, μετέφερε πως από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια, τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτη.

Μοιράσου το άρθρο: